Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tema düzenleyici

Asus N50VN model laptop nasıl hızlandırılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 619
İyileştirme yapmayı düşündüğüm PC'de ilk aradığım kriter şudur; youtube'ta 1080p hadi o'nu geçtim 720p videoları takılmadan, kasmadan akıcı bir şekilde oynatabiliyor mu Buna bakarım. Astarı yüzünden pahalıya çıkmayacak iyileşme seçeneği: 1GB DDR2 800 MHZ bellek modülünü aynı değer 2GB olanıyla değiştirmek, Toplam RAM kapasitesini 4GB'ta tamamlamak. Buradaki amaç 64 bit win7 veya NTLite ile kırpılmış Win10 işletim sistemi kurmak. 2GB DDR2 800 MHZ RAM modülünü 2. elcilerde çok cüzi bir ücrete bulabilirsiniz. Anasının nikahını isteyen 2. elcilere de tepki olarak cıtizer marka kol saatinizin markasını gösterebilirsiniz. :) Şayet SSD de alırım derseniz bu makine için değmez ama SSD'yi başka cihazlarda da kullanabileceğiniz için ölü yatırım olmaz.

Ama yine de yukarıda da belirtiğim gibi 64 bit win7 ya da NTLite ile kırpılmış Win10 kurmanızı tavsiye ediyorum. 64bit yüklü sitemde Web tarayıcı desteği her türlü devam ettiği için youtube videolarını ne şekilde oynatabildiği, daha açık şekilde anlaşılabilir.

Sizin sisteminizden daha düşük kongirürasyona sahip Youtube videolarını 360p'de bile oynatmada zorlanan, 1GHZ' işlemcili Acer Aspire One 725 win10 64bit Netbook'ta, içinde ATARI 2600 ve Aracade yüklü Retroarch emulatöründe akıcı şekilde çalıştırabiliyorsa sizde de çalıştırır. Acer Aspire One 725 Netbook'a denemedim ama, belki sizde PS ONE oyunları bile çalıştırabilir.

4K oyanabiliyorsa, seninki benimkinden iyi. Sistemim: Dell Inspiron 7559 i7 6700HQ 16GB DDR3 GTX960 - 1440p'de fanlar coştu. takılmalı oynatıyor. 2160p'de ise hayat belirtisi yok :)

Masaüstünü ben de çok severim. 16GB en son desteklenen düzey, daha üst desteği yok maalesef. Youtube içeriği hazırlıyor olsam yetmeyecek bir sistem.

Senin sistemde 2+1 toplam 3 GB RAM var. 1GB bellek modülü hangi slota takılı ise, o modülü 2GB eş değeri ile değişim olacak. Yani 2GB DDR 2 800MHZ yanına bir tane daha aynısından olacak. Güzelce bir termal temizlik ve termal macun yenilemek de hiç fena olmaz.
40-) 2025.Ocak.06.Pazartesi.14.36.05.webp

CPUZ- uygulaması ekran görüntüsüne itibarla NT2GT64U8HD0BN-AD kodunu aratınca 2. el birebir aynısını bulduk.
1736164132100.webp

42-) 2025.Ocak.06.Pazartesi.14.51.52.webp

2GB DDR2 800MHZ RAM, Farklı marka model de olabilir ama CL6 bellek gecikme zamanları tutsa bile uyumsuzluk ihtimali olabileceği için aynısı olması önerilir.

Sökme videosu: Marka model Tear Down ya da Disassembly diye aratılabilir.
Ben şunu buldum:

Senin cihazı sökmesi en kolay olanlarından. Kendin de yapabilirsin, kolay gelsin. Malum, önümüz kış. Herkes kazak giyiyor. Bu da statik elektriklenme yükü üzerimizde birikiyor. Elektronik devreleri ellemeden önce üzerimizde birikmiş olan statik yükleri sık sık boşlatmak için kendimizi topraklamamız gerekiyor. Musluk, kalorifer peteğinin elleyerek bu işi halledebiliriz.

Hocam internet o kadar önemli değil ya. 24 bana yetiyor da artıyor bile. Eski pc de ve PS4'te mis gibi online oyun da oynuyordum. Amacım şu bilgisayarı hızlandırabilmek. Ulan öteki bilgisayar mis gibiydi, mal gibi onu satıp ps4 pro almıştım. Sonra onu da sattım, para bir şeye lazım oldu. Kaldık yine külüstüre. :D
Cep telefonu olsun, PS olsun, o' olsun, bu olsun hiç fark etmez. Bir sorun ortaya çıkınca düzeltmek için yine PC'ye ihtiyaç var. İşte o yüzden gemileri yakmadan ilerlemek lazım.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri