İyileştirme yapmayı düşündüğüm PC'de ilk aradığım kriter şudur; youtube'ta 1080p hadi o'nu geçtim 720p videoları takılmadan, kasmadan akıcı bir şekilde oynatabiliyor mu Buna bakarım. Astarı yüzünden pahalıya çıkmayacak iyileşme seçeneği: 1GB DDR2 800 MHZ bellek modülünü aynı değer 2GB olanıyla değiştirmek, Toplam RAM kapasitesini 4GB'ta tamamlamak. Buradaki amaç 64 bit win7 veya NTLite ile kırpılmış Win10 işletim sistemi kurmak. 2GB DDR2 800 MHZ RAM modülünü 2. elcilerde çok cüzi bir ücrete bulabilirsiniz. Anasının nikahını isteyen 2. elcilere de tepki olarak cıtizer marka kol saatinizin markasını gösterebilirsiniz.
Şayet SSD de alırım derseniz bu makine için değmez ama SSD'yi başka cihazlarda da kullanabileceğiniz için ölü yatırım olmaz.
Ama yine de yukarıda da belirtiğim gibi 64 bit win7 ya da NTLite ile kırpılmış Win10 kurmanızı tavsiye ediyorum. 64bit yüklü sitemde Web tarayıcı desteği her türlü devam ettiği için youtube videolarını ne şekilde oynatabildiği, daha açık şekilde anlaşılabilir.
Sizin sisteminizden daha düşük kongirürasyona sahip Youtube videolarını 360p'de bile oynatmada zorlanan, 1GHZ' işlemcili Acer Aspire One 725 win10 64bit Netbook'ta, içinde ATARI 2600 ve Aracade yüklü Retroarch emulatöründe akıcı şekilde çalıştırabiliyorsa sizde de çalıştırır. Acer Aspire One 725 Netbook'a denemedim ama, belki sizde PS ONE oyunları bile çalıştırabilir.
Ama yine de yukarıda da belirtiğim gibi 64 bit win7 ya da NTLite ile kırpılmış Win10 kurmanızı tavsiye ediyorum. 64bit yüklü sitemde Web tarayıcı desteği her türlü devam ettiği için youtube videolarını ne şekilde oynatabildiği, daha açık şekilde anlaşılabilir.
Sizin sisteminizden daha düşük kongirürasyona sahip Youtube videolarını 360p'de bile oynatmada zorlanan, 1GHZ' işlemcili Acer Aspire One 725 win10 64bit Netbook'ta, içinde ATARI 2600 ve Aracade yüklü Retroarch emulatöründe akıcı şekilde çalıştırabiliyorsa sizde de çalıştırır. Acer Aspire One 725 Netbook'a denemedim ama, belki sizde PS ONE oyunları bile çalıştırabilir.