Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tema düzenleyici

Kira sorunu çözülmeden asgari ücrete yapılan zam boş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Logan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 428
Asgari ücrete zam geldiği zaman zaten her şeye zam geliyor. Artık ev sahipleri kadrolu memur alıyor. Merakımdan bir ilanı aradım, doğum yerime kadar sordu herif. Yok ne mezunusun yok ne iş yapıyorsun yok kimle yaşayacaksın falan. En sonunda bağırdım çağırdım kapattım.

Sen çözüm diyorsun, tefe-tüfe %25 iken, bize 2 den 4 e, 4 ten 10 a zam yapmıştı. Şimdi maksimum %65 galiba. Ev sahipleri de onu baz alıp en az %60 zam yapacak gibi duruyor.

Benim diyeceğim tek şey Allah kiracılara sabır versin. Çok şükür şu an kirada değiliz ama kiracı olduğumuz zamanlarda ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyorduk, dediğim dönem ise 10 yıl önce (kiralar yine iyidi) şimdi bakıyorum 10 bin liradan aşağı sanırım kirada daire yok.

Kardeşim sen yine Kayseri'desin. Büyük şehir, gelişmiş şehir. Ben Bartın'dayım, nüfusu öğrenciler sayesinde fazla. Kiraya çıkmadan önce ev araştırırken en kötü ev 14.000 TL idi. Kafayı yersin ya. İstanbul ve Ankara ile kapışıyor Bartın resmen. Cahilliğin önüne geçmek lazım ekonomiden önce. Sarı siteye bakıyor herifler "Aaaa ev fiyatları artıyor, asgari maaşta da artış var, ben de evimin kira fiyatını arttırayım, zam zamanı geldiği zaman da devleti dinlemeden kafama göre zam yaparım" diye düşünüyor. Böyle düşünen bütün ev sahipleri umarım bir an önce kiracı durumuna düşer de bizim ne çektiğimizi anlarlar.

Bir de eski ev sahibimle 2021'de 2.000 TL'ye anlamıştım. Zam zamanı geldi, o zaman %25'di zam miktarı. Herif bir anda 4.000 istiyorum dedi. 3-4 gün tartıştık annemin tansiyonları şekerleri oynadı. Dedim lanet olsun tamam 4.000 olsun. Ertesi sene 10.000 istedi. Ya kirayı verin, ya da çıkın ben geleceğim dedi. Ben dedim "Çıkmıyorum kardeşim ver mahkemeye, sen böyle yaparsan ben de seninle uğraşacağım" dedim. Tamam falan dedi öyle kaldı. Sonra annem bana "Oğlum uğraşmayalım elin çingenesiyle gel ev bakalım" deyince ben de tamam dedim. Şu anda bizi çıkarttığı ev hâlâ boş. Herif ne evine girebildi, ne de kiraya verebildi. Ki kiraya 3 sene boyunca veremez onu kovalıyorum, ayda bir o eve gidiyorum dolu mu boş mu diye.

Dediğin doğru, ahlak denilen bir şey ne yazık ki bizim milletimizde yok. Düşene bir de onlar vuruyor ve bu git gide yaygınlaşıyor. Lanet olsun bu serbest piyasaya.

7 den 77 ye programını takip ediyordum.

Kasetleri dışında sadece Tarkanın kasetlerini almıştım harçlıklarımla, başka kimsenin kasedini almadım.

Tüm kasetlerini 2010 a kadar doblo 1 aracımda dinliyordum kaset çalar vardı arabada orijinal teyp onda dinliyordum, 2010 da aracı değiştirip doblo 3 alınca tüm kasetler kayboldu sonra bulamadım.

7 den 77 ye programına gitmiştim ben. Okul düzenlemişti falan. Çok iyiydi ya Barış ağabeyi canlı görebilmek bayağı zevkliydi.

Ama Japonya kadar ırkçı bir millet yok. Eğer Japon dilin 0 ise, anlaşabilme ihtimalin de 0'a yakın gibi. Neredeyse kimse İngilizce bilmiyor, en azından gezip tozanlardan öyle duydum.

Allah kiracıların yardımcısı olsun söyleyebileceğim tek şey bu :(

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri