Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tema düzenleyici

Windows 10 & iPad Ortak Ağdaki Dosyada Eşzamanlı Çalışmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan McFly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 227

McFly

TFC Üye
Tepki Skoru
88
1/3
Konu sahibi
Merhabalar,

Windows 10 bilgisayarda üzerinde çalışılan Excel listesini yerel ağda ortak kullanıma açtım. iPad'i de aynı ağa bağlayıp dosya yöneticisinden servera bağlayıp dosyayı görüntüleyebiliyorum. Fakat iPad aracılığıyla listede yaptığım değişiklik Windows pcdeki listeye işlenmiyor. Bunu nasıl çözebiliriz? Başka bir windows cihaz üzerinde listede yaptığım değişiklik anında kaydoluyor ve diğer windows cihazdan kontrol ettiğimde değişikliği görebiliyorum. Bu sisteme iPad'i nasıl dahil edebiliriz?

Not: cloud en kolayı fakat biz dosyayı cloud sistemine dahil etmeden şirket ağı üzerinde kalmasını öncelikliyoruz.

Teşekkürler.

Konu sahibi
iPad'deki değişikliklerin yansımaması SMB uyumsuzluğundan olabilir. iPad’de Microsoft 365 ile dosyayı açmayı veya RDP ile Windows’a bağlanarak düzenlemeyi deneyebilirsin. SMB sürümünü 3’e güncellemek de işe yarar muhtamelen.

Bir ihtimal Excel sürümlerinin uyuşmaması sebebiyle değişiklikleri aktarmıyor olabilir diye düşündüm ve bunda haklı çıktım. iPad'te kaydederken windows pcnin excel sürümünün eski olması sebebiyle verileri birleştiremediği hatasını aldık. Şimdi windows cihazda office sürüm yükseltmesi yapıyoruz. SMB uyumsuzluğu hiç aklımıza gelmemişti. Çok teşekkür ederim hocam.

Konu sahibi
Güncelleme:

Office sürümü güncelleştirmesi sonrası çözülecek gibi oldu fakat windows cihazda yapılan değişikliği kaydettiğimiz an, iPad'te açık olan exceldeki değişiklikler siliniyordu. Çok araştırdık, çok uğraştık fakat başaramadık. OneDrive kullanmaya karar kıldık.

Konu çözüldü olarak güncellenebilir @Tevfik hocam.

Cevaplayan herkese çok teşekkürler.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri