Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tema düzenleyici

Yapay Zekâ Sohbet Botlarının Tehlikeleri: Empati Taklidi ve İdeolojik Yanlılık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kreathex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 585
Yapay zeka şu hayatta en korktuğum şeylerden birisi. Gerek iş olanaklarının azalmasına gerekse kendini geliştirebilen, büyüyen ve hızlı öğrenen bir teknolojiden bahsediyoruz. Evet bunu yapan insanoğlu olsada bir noktada durdurulamaz olmasından çok korkuyorum.

Ben insanların çoğunluğunun robotlar yüzünden işsiz kalacağına inanmıyorum/inanmak istemiyorum.
Yapay zekayı biz geliştirdiğimiz ve öğrenmesine izin verdiğimiz sürece veya sınırda gelişebilirler.
Bunun örnekleri fazlasıyla varki hocam. Evet yapay zeka değil otomasyon sistemleri ama sonuç olarak teknoloji insanoğlunun elinden iş olanaklarını alıyor. İş verenin işine geliyor personel gideri azalıyor. Kaliteli ve standart ürün aynı şekilde üretiliyor.

Otomasyon dediysek zamanında bilmiyorum yaşınızı ama gişelerde bir trafik olurdu. Otomatik sistemler HGS/OGS yokken insan çalışıyordu. Şimdi insanların yerini kameralar ve NFC türevi etikeler aldı. Eskiden otobüslerin içinde bilet satan amcalar vardı. Ön kapının hemen solunda oturuyorlardı. Şimdi o amcaların yerini kartlar aldı.

o kart doldurma yerindeki abi/amcalar oldu. Ya da büyükşehirlerin bu tür işlerini yapan yerdeki amcalar oldu. Yani aslında revize oldu görev yerleri.
Bu konuda sizlere katılmıyorum. Akbil doldurma merkezleri adım başı eskiden varken artık uygulamadan hatta bankaların cep banklardan bile yüklenebiliyor. Yani akbil yükleme noktaları bile kapandı :D

Tabi ki 10 kişinin 10'u da bu dediklerim olmadı ama 10 kişiden 6sı bu şekildedir diye düşünüyorum.
Aynen öyle, sonuçta insan masraf azalması olmayacaksa şirketler böyle teknolojiye ayak uydurmasına ne gerek var ki? Tabii ki ciddi oranda bir personel düşüklüğüne neden olacaktır. Hatta aradım haberi buldum. Geçenlerde şöyle bir haber başlığı okumuştum; "Toplumun %31'i Yapay Zekâ Yüzünden İşsiz Kalacağını Düşünülüyor".

Yani evet sizinle aynı fikirdeyim yalnız para aşkına bürünmüş insanlar ve şirketler olduğu sürece ve bu kişilerin teknoloji ile işletmelerini geliştirme gücüne sahipse bu senaryo kesinlikle yaşanacağını düşünüyorum. Ve bu oran bununla da kalmayacaktır.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Mesajlar

Son Konular

Tips
Geri