Discord her türlü istismara açık bir mecradır. Yöneticileri de hiç iplemediğine göre, yapacak bir şey yok. YASAKLANACAK. Ama Türkiye şartlarında yasakçı zihniyetinin eli coştu mu gençlerimizi koruyacağız ayağına her şeyi yasaklamak isteyebilirler.
Facebook'u o' yüzden iptal ettim. Şikâyetçi olduklarımın arasından 3 kişi radara takıldı, uzlaştırmadan aradılar geri çevirdim. Mahkeme görüldü, mahkum oldular. Tehdit/hakaret'ten ilk suçları olduğu için hükmün açıklaması geri bırakıldı erteleme aldılar. 5 yıl boyunca uslu uslu otururlar artık. Facebook'ta haber portallarını takip ediyor. Bazı siyasi haber içeriklerine tepki çeken yazılar yorumlar yapıyordum. Adamlarda tartışma kültürü yok ki, kendi gibi düşünmeyenlere tehdit hakaret içerikli iletileri döşeyi veriyorlar. Ben de o içeriklerin ekran görüntülerini alıp, Cimer üzerinden şikâyet ediyor, 15 - 20 gün sonra polis merkezinden çağrılıyorum. İfademi imzalıyorum. şahıs tespit olması durumunda, ettiğinin yanına kâr kalmayacağını uzun yoldan anlamış oluyorlardı. Bir ara benim adrese tebligatlar sıra oluyordu.IP olayına nasıl ulaşılmadı ya? Benimkine küt diye ulaştılar.![]()
Yapmak gerekiyordu aslında...Savcılığa verseydin keşke. "Ben ifade özgürlüğümü kullandım fakat bu şahıs benim yazdığım bilgileri çarptırarak halkı bana karşı kin ve nefrete sürükledi, bunlar da halkın bana attığı mesajlar" gibilerinden. Her türlü kazanırdın.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren WebmasterForum.NET adresimizde, 5651 Sayılı Kanun’un 8. maddesi ile Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesi uyarınca, üyelerimiz tarafından yapılan tüm paylaşımların hukuki sorumluluğu ilgili üyeye aittir. WebmasterForum.NET hakkında yapılacak tüm hukuki şikayetler, iletişim bağlantımız üzerinden tarafımıza iletildikten sonra en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili mevzuat çerçevesinde incelenecek, gerekli işlemler yapılacak ve başvuru sahibine bilgi verilecektir.