Web Analytics

E-posta onaylı olmayan üyeler "Linkleri" göremesin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 45
  • WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Akyol

Kayıtlı Üye
Konular
11
Tepki Skoru
28
Meslek
Girişimci
Forumumda hem e-mail onayı hem de yönetici onayı mevcut. Önce mail onaylıyorlar, sonrasında mail onayı yapanları ben yönetici onayından geçiriyorum.

Foruma üye olmayan ziyaretçilere linkleri eklentiyle gizliyorum. Ama üye olup email ve yönetici onayında beklerken (Ziyaretçi Üye gurubunda bekliyor) linkleri görebiliyor. Eklenti yönünde buna çözüm bulamadım.

Şimdi benim yapmak istediğim ve olmayan durum şu;
E-posta onayında bekleyen kullanıcıları "Onay bekleyen" isimli bir gruba terfi ediyorum. Bu gruba ikincil grup olarak geçiyor. Ama bu ikincil grubun özellikleri üyede aktif olmuyor. Sıralama önceliğini de ayarladığım halde olmuyor.
Eposta ve yönetici onayı bekleyen üyenin açılan konuları görmemesini nasıl sağlarım?
"Ziyaretçi üye" grubunda konuları görmeyi pasif hale getirince üye olmayanlar da görmüyor. Haliyle google botları da görmüyor ve seo açısından sıkıntı oluyor
ÖneriLeriniz varmıdır

Çözüm
Çok yorgunum detaylı ve uzun yazamayacagım ancak lınklerı mısafırlere gızlemek doğru bir yol ve yöntem değil, zoraki yaptırım ve uygulamalar kullancıyı rahatsız eder tercihe bırakın, illada gizleyeceğim dersen uye grubunu ızınlerını kontrol et hayır yerıne asla seceneğini kullan ve yenıden yapılandır tazele yetkılerını.
Çok yorgunum detaylı ve uzun yazamayacagım ancak lınklerı mısafırlere gızlemek doğru bir yol ve yöntem değil, zoraki yaptırım ve uygulamalar kullancıyı rahatsız eder tercihe bırakın, illada gizleyeceğim dersen uye grubunu ızınlerını kontrol et hayır yerıne asla seceneğini kullan ve yenıden yapılandır tazele yetkılerını.

Çözüm
MMO Hide eklentisini kullanıyor musunuz. Bu eklenti yardımıyla konularınızı istediğiniz gruba yetki vererek gizleyebilir ve ister konu içeriğini, isterseniz de linklerinizi gruplra göre yetkilendirebilirsiniz. Seo açısından bakacak olursak ( ki bu gerçekten ilk sırada olmalı ) blur efekti kullanmanız en uygun yol olacaktır. Çünkü arama motorları forumunuzu görsel olarak değil, kod olarak algılayarak okumaktadır. Daha detaylı bilgi ve yardım isterseniz lütfen yazın.

Misafirlere link gizlemek kadar saçma bi uygulama yok bence. o tarz sitelerden anında çıkıyorum şahsen. googleda tekrar görürsem de hiç girmiyorum o siteye zaten içerik gizlidir diye.

Hocam eposta onayında olduğu için hiçbir şekilde bir üst Kullanıcı Grubu'nun ayarından etkilenmiyor. Sadece Ziyaretçi Üye ayaralrından etkileniyor.
MMO Hide eklentisini kullanıyor musunuz. Bu eklenti yardımıyla konularınızı istediğiniz gruba yetki vererek gizleyebilir ve ister konu içeriğini, isterseniz de linklerinizi gruplra göre yetkilendirebilirsiniz. Seo açısından bakacak olursak ( ki bu gerçekten ilk sırada olmalı ) blur efekti kullanmanız en uygun yol olacaktır. Çünkü arama motorları forumunuzu görsel olarak değil, kod olarak algılayarak okumaktadır. Daha detaylı bilgi ve yardım isterseniz lütfen yazın.
MMO Hide eklentisi ile üyeler konu açarken BBcode ekliyor. Yanlış mı biliyorum? Herkes bunu eklemekle uğraşmaz. Veya başka bir yolu var mı?

Blur efektini sadece link üzerine uygulama şansımız var mı mesela? Ama burada sorun yine şurada, benim bu ayarları kullanıcı grubuna göre yapabilmem gerekiyor. Üye olmayan zaten göremiyor. Ama üye olup Ziyaretçi Üye grubunda bekleyen görebiliyor.
Misafirlere link gizlemek kadar saçma bi uygulama yok bence. o tarz sitelerden anında çıkıyorum şahsen. googleda tekrar görürsem de hiç girmiyorum o siteye zaten içerik gizlidir diye.
Son olarak herkesin görüşüne saygım sonsuz. Kurduğum forum bilgi/haber/tarih gibi bir site olmadığı için daha teknik konularda işi olan kişiler üye oluyor. Linklerde büyük emeklerle oluşturulan bilgiler mevcut. O yüzden link gizlenmesini üyeler de istiyor.

Size katılıyorum ama her forum için geçerli olmuyor maalesef. Link gizleme eklentisini, oyun forumumda bende kullanıyorum. Paylaştığımız içeriklerin karşılığını alabilmemiz için, kayıt zorunlu yapıyoruz. Ama bilgi paylaşım platformu için bu durum öyle olmaması gerekiyor. Zaten belirli sektörlerde bu zorunlu hale geliyor.

@Akyol Çözüm olarak şu şekilde uygulayabilirsin;
Link gizleme eklentisini kullan, tüm linkler gizli olsun. Ancak ayriyeten bağlantıyı görebilmesi için, yorum yapmasını zorunlu kıl. Onuda, bu eklenti ile çözebilirsin. Bu eklenti otomatik gizlemiyor içeriği ama önemli olan bağlantıları [REPLYANDTHANKS] kullanarak, hem beğeni hemde yorum yazmasını zorunlu hale getirirsin. Bu durumda, önemli bağlantıları yine görememiş olacak.

Etkileşim için üye olun ya da giriş yapın!

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri