Web Analytics

İpucu GNU/Linux kullanım oranları nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan R. Reddington
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 10
  • WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

R. Reddington

Kayıtlı Üye
Konular
1.016
Tepki Skoru
22
Meslek
Webmaster
2025 yılı itibarıyla GNU/Linux'un kullanım oranları, kullanım alanına göre farklılık göstermektedir:

🖥️ Masaüstü Bilgisayarlar
Mart 2025 verilerine göre, dünya genelinde masaüstü işletim sistemi pazarında Linux'un payı %3,99'dur. Bu oran, Windows'un %71,72 ve macOS'un %13,66'lık paylarının ardından gelmektedir
StatCounter Global Stats
.

🌐 Web Sunucuları
Web sunucuları arasında Linux, %56,2'lik bir kullanım oranıyla lider konumdadır. Bu, bilinen işletim sistemi kullanan web siteleri arasında yapılan bir değerlendirmeye dayanmaktadır
W3Techs
.

📱 Mobil Cihazlar
Mobil işletim sistemi pazarında Android ve iOS, toplamda %99'dan fazla bir paya sahiptir. Linux tabanlı diğer mobil işletim sistemlerinin payı ise %1'in altındadır
Statista
.

💻 Sunucular ve Süper Bilgisayarlar
Linux, dünya genelindeki süper bilgisayarların %100'ünde kullanılmaktadır. Ayrıca, web sunucularının yaklaşık %70'i Linux tabanlı sistemlerle çalışmaktadır
Coolest Gadgets
.

Özetle, GNU/Linux masaüstü kullanımında sınırlı bir paya sahip olsa da, sunucu altyapıları ve süper bilgisayarlar gibi alanlarda baskın bir konumdadır.

Etkileşim için üye olun ya da giriş yapın!

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri