1/3
Google Haritalara Fotoğraf Ekleme işlemi nasıl olur?
Özet:
Google Haritalara fotoğraf eklemek için, bir işletme/konum kaydına girip “Fotoğraf ekle” (veya benzeri) seçeneğini kullanman yeterli. Aşağıda hem telefondan hem bilgisayardan adım adım yazıyorum.
1. Telefondan (Google Haritalar uygulaması ile)
- Google Haritalar (Google Maps) uygulamasını aç.
- Arama çubuğuna fotoğraf eklemek istediğin yeri yaz (örneğin: işletme adı, kafe, mağaza vs.) ve seç.
- Konum sayfası açılınca aşağı kaydır; genelde:
“Fotoğraf ekle”, “Fotoğraf ekle veya başka bir fotoğraf ekle” gibi bir buton görürsün. - “Fotoğraf ekle”ye dokun.
- Karşına:
- Galeriden seç
- Kamera ile yeni fotoğraf çek
- Fotoğrafı seçtikten/çektikten sonra onayla. İnternet bağlantısına göre birkaç saniye içinde yüklenir.
2. Bilgisayardan (Tarayıcı ile)
- Bilgisayardan Google Haritalar’a gir: Google Maps
- Arama çubuğuna yerin adını yaz ve listeden doğru olanı seç.
- Sol tarafta yerin bilgi kartı açılacak (adres, puan, yorumlar vs.).
- Bu kartta:
“Fotoğraf ekle” veya mevcut fotoğrafların üstünde “Fotoğraf ekle” butonunu görürsün. - “Fotoğraf ekle”ye tıkla, bilgisayarından fotoğraf seç ve yükle.
3. Fotoğraf eklemek için gerekenler / dikkat edilmesi gerekenler
- Bir Google hesabınla giriş yapmış olmalısın.
- Konum Google Haritalar’da kayıtlı olmalı (işletme ya da yer olarak).
- Fotoğraf:
- Gerçek yeri göstermeli (yanıltıcı, alakasız içerik yükleme),
- Telif hakkı problemi olmayan, sana ait veya kullanım izni olan bir fotoğraf olmalı,
- Mümkünse net ve kaliteli olmalı (Google bazen çok düşük kaliteyi öne çıkarmıyor).
- Yükledikten sonra bazen hemen görünür, bazen Google inceleyip birkaç dakika–saat içinde gösterir.
4. Kendi işletmen için fotoğraf ekleme (Google Benim İşletmem / Business Profile)
Eğer yer sana ait bir işletmeyse ve Google İşletme Profili’ni (eski adıyla Google My Business) yönetiyorsan, kontrol panelinden de fotoğraf ekleyebilirsin:
- İşletme Profilinizi yönetmek için tarayıcınızı güncelleme - Google İşletme Profili Yardım adresinden işletmene gir.
- Sol menüden Fotoğraflar veya benzeri sekmeye tıkla.
- Logo, kapak fotoğrafı, iç/dış mekân fotoğraflarını kategorilere göre yükleyebilirsin.
Sonuç:
Google Haritalar’da ilgili yeri açıp “Fotoğraf ekle” seçeneği ile galeri veya kameradan fotoğraf seçerek kolayca yükleme yapabilirsin; giriş yapmış olman ve fotoğrafın gerçekten o konumla ilgili olması yeterli.