Web Analytics

Güncelleme sonrası sıralama kayıpları ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Denim97
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 66
  • WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Denim97

Kayıtlı Üye
Konular
1
Tepki Skoru
3
Son google güncellemesi sonrasında ciddi sıralama kayıpları yaşayan var mı ?

100'e yakın kelime sıralama kaybetti 1.sıradaki anahtar kelime bile ilk 10 dışına çıktı. Özellikle iyi durumdaki sayfalarda oluştur diğer sayfalarda detaylı bir degişim yaşanmadı.

Temel sebep ne olabilir ? İlerleyen süreçte ne önerirsiniz ve şuan hızlıca aksiyon almalımıyım, yoksa biraz daha gözlemlemelimiyim ?

Sitenizin içeriği nedir?

Bir çok site mart ayı güncellemesinden etkilendi ancak e-ticaret sitelerinin gerilemesi ne alaka anlamal zor. Biraz bekleyin bakalım değişme olacak mı?

Sektör her ne olursa olsun maalesef haber siteleri her daim ön planda. O kadar saçma kategorilerde ön plandalarki insanın canı sıkılıyor. Bu kadar spamın olduğu bir yerde nasıl arama motorları ön plana çıkartıyor hâlen anlam veremiyorum.

Bunun otorite ile falan alakası olmamalı. Adamların haber içeriği:

Altına %500 zam geldi, altına %500 zam geldi mi? Altına zam gelirse ne olur? Altına gelen zamdan halk ne kadar etkilenecek? Siyasetçiler bu zamlara ne yorumlar yaptı vsvs. uzayıp gidiyor...

Google da diğer platformlar (örneğin instagram) gibi sürekli birşeyler deniyor. Denek olarak da maalesef kullanıcılar var. Ve işin en ilginç (!) tarafı, önemli olan içeriğin değeri değil, onların güncelleme politikaları. Herşey para üzerine kurulmuş.

O dediği sektörde güncelleme vurması imkansız gibi bir şey. Ya arama niyeti değişti ya da o site teknik bir hatadan düştü

Dedi bir arkadaş 🤔

Dedi bir arkadaş 🤔

Güncelleme ile ilişkilendirmemin sebebi 27 mart tarihinden sonra gerçekleşen kesin düşüş ve güncelleme sonrası ilgili arama sonuçlarında bir çok sıralama degişikliği görüyorum, ancak en çok etkilenen biziz. ilk 10'a bile giremeyen firmalar ilk 3 içerisinde listelenmeye başladı. Teknik herhangi bir problem gö-lemlemedim. Shopify kullandıgımız için genel olarak sunucu performans vesaire teknik konularda rakiplerimizden hep bir adım öndeyiz diyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyenler

Sayfayı her yenilediğinizde ya da farklı bir sayfaya gittiğinizde, bu alanda forum ile ilgili bir ipucu görürsünüz!
  • Geri