Web Analytics

İnternet Alışverişinde Yeni Dönem Başlıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kreathex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 25
  • WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Kreathex

Administratör
Konular
63
Tepki Skoru
115
Uzmanlık
Sosyal Medya Uzm.
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik, 5 aylık geçiş sürecinin ardından yarın itibarıyla yürürlüğe giriyor.

Yeni Yönetmelikle Gelen Değişiklikler

• Ürün güvenliği bilgileri zorunlu olacak: Satıcılar, ürünleriyle ilgili güvenlik bilgilerini açık ve anlaşılır şekilde paylaşmak zorunda. Üretici veya ithalatçı bilgileri, iletişim adresleri ve ürün güvenliği detayları ilanlarda yer alacak.
  • Sanal pazar yerleri sorumluluk üstlenecek: Ürünlerin güvenlik bilgileri sistemlerinde saklanacak ve standartlara uymayan ürünlerin ilanları 24 saat içinde kaldırılacak.
  • Vatandaşlar için temas noktaları oluşturulacak: Ürün güvenliğiyle ilgili başvurular alınacak.
Yurt Dışı Satışlarına Yeni Düzenleme
  • Yurt dışından Türkiye’ye satış yapan firmalar, yerel temsilci atamak zorunda olacak.
  • Bu şartı yerine getirmeyen firmaların Türkiye’ye satış yapması engellenecek.

Ticaret Bakanlığı, yönetmeliğe uymayan firmalara yaptırımlar uygulanacağını ve erişim engeli getirileceğini duyurdu.

• Yurt dışından Türkiye’ye satış yapan firmalar, yerel temsilci atamak zorunda olacak.
Temu'dan abuk subuk şeyler alınmayacak mı yani? Yandı bütün influencerlar

Temu'dan abuk subuk şeyler alınmayacak mı yani? Yandı bütün influencerlar
Detayları tam okumadım fakat öyle bir noktada yurtdışından hiç bir ürün alamayacağız anlamı taşımıyor mu? Sonuçta herkes yetkili bulundurmaz/bulunduramaz.

Detayları tam okumadım fakat öyle bir noktada yurtdışından hiç bir ürün alamayacağız anlamı taşımıyor mu? Sonuçta herkes yetkili bulundurmaz/bulunduramaz.

Hocam zaten ilk önce alış veriş ücretini falan oynadıklarında belliydi zaten. O kesim büyük ihtimalle tamamen yurt dışına kapanalım falan istiyor galiba, tam kestiremiyorum.

Hocam zaten ilk önce alış veriş ücretini falan oynadıklarında belliydi zaten. O kesim büyük ihtimalle tamamen yurt dışına kapanalım falan istiyor galiba, tam kestiremiyorum.
O zaman biz kendi kendimize oynayalım. Sen 5 TLye bunu al ben 5 TL'ye bunu satayım. Ohh dünya güzeli.. Üretimi de bi' şekilde hallederiz artık.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri