Web Analytics

Haber iPhone, bu kez Türkiye’de hayat kurtardı!

• WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Kreathex

Administratör
Konular
63
Tepki Skoru
115
Uzmanlık
Sosyal Medya Uzm.
Apple’ın iPhone ve Apple Watch gibi cihazlarında sunduğu güvenlik özellikleri, teknolojinin hayat kurtarma potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Daha önce ABD ve Avrupa’da benzer olaylar yaşanırken, bu kez Türkiye’de iPhone’un otomatik kaza algılama ve acil yardım çağırma özelliği sayesinde bir sürücünün kurtulduğu bildirildi.

iPhone, Trafik Kazasını Algılayarak Acil Yardım Çağırdı!

Türkiye’de meydana gelen olay, Fatih Aldemir isimli bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımıyla gündeme geldi. Aldemir’in paylaştığı bilgilere göre, eşinin geçirdiği trafik kazasında iPhone’un otomatik kaza algılama özelliği devreye girerek 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı.

Kazanın ardından yaklaşık 10 dakika içinde jandarma ve ambulans ekipleri olay yerine ulaştı. Aldemir, kazanın detaylarını şu sözlerle paylaştı:

"Dostlar, eşim kaza yaptı. Teknoloji sağ olsun, iPhone kaza geçirdiğini anlayıp 112’ye haber vermiş. 10 dakika içinde jandarma ve ambulans geldi. Çok şükür ki burnu bile kanamadı ama araçta sıkıştığı için tek başına çıkamadı."

Kazanın boyutunu göstermek için takla atıp ters dönen aracın vinç yardımıyla düzeltilmiş fotoğrafını da paylaşan Aldemir, çarpmanın şiddetinin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

iPhone’un Kaza Algılama Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Apple’ın sunduğu Crash Detection (Kaza Algılama) özelliği, iPhone ve Apple Watch’ta bulunan ivmeölçer, jiroskop, GPS ve yapay zeka destekli algoritmalar sayesinde kaza anlarını tespit edebiliyor.

Sistem şu şekilde işliyor:
Ciddi bir çarpışma algılandığında iPhone veya Apple Watch, kullanıcıya bir uyarı gönderiyor.
Eğer kullanıcı belirli bir süre içinde yanıt vermezse, cihaz otomatik olarak 112 Acil Servis’e haber veriyor.
Cihaz, konum bilgisini de paylaşarak sağlık ekiplerinin kazazedeye hızla ulaşmasını sağlıyor.

Apple Watch’un Hayat Kurtaran Diğer Özellikleri

Apple Watch’ta bulunan EKG ve düşme algılama özellikleri, dünya genelinde birçok kullanıcının hayatını kurtardı.
EKG özelliği, kullanıcıların kalp ritim bozukluklarını tespit edip erken müdahale edilmesine yardımcı oluyor.
Düşme algılama özelliği, özellikle yaşlı kullanıcılar için hayati önem taşıyor. Cihaz, şiddetli bir düşme tespit ettiğinde kullanıcıdan yanıt alamazsa otomatik olarak acil servise çağrı yapıyor.

Apple Daha Önce de Hayat Kurtardı!

Apple’ın sunduğu güvenlik özellikleri, dünya genelinde birçok hayatın kurtarılmasını sağladı. Daha önce:
ABD’de kaza yapan bir sürücünün telefonunun yardım çağrısı göndermesi,
Avrupa’da bir kayak kazasında mahsur kalan kişinin yerinin tespit edilmesi,
Kalp ritim bozukluğu tespit edilip hastaneye yönlendirilen kullanıcılar gibi birçok olay yaşandı.

Teknolojinin hayat kurtarma noktasında sunduğu bu gelişmeler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji bazen güzel yerlerde iş görüyor. Keşke her teknoloji insana bu kadar faydalı olsa daha doğrusu biz teknolojiyi böyle akıllı bir biçimde kullansak

Teknolojinin şu halini seviyorum işte ya. Kalp krizlerini falan da tespit ediyormuş. Bence gayet güzel ama bir o kadar da pahalı alet anasını satayım.

Ben bunun saatini şarj muhabbeti yuzunden almıyordum ama alacagım, hayat kurtarıyor ötesi yok valla

Teknolojinin şu halini seviyorum işte ya. Kalp krizlerini falan da tespit ediyormuş. Bence gayet güzel ama bir o kadar da pahalı alet anasını satayım.
Teknoloji güzel kullanıldığı takdirde çok faydalı bir şey. Fiyat mevzusu konusunda haklısınız.
Ben bunun saatini şarj muhabbeti yuzunden almıyordum ama alacagım, hayat kurtarıyor ötesi yok valla
Apple ekosistemini kullanan biriyim ve benim işlerimi kolaylaştırıyor. Bu gibi avantajların olması da tabi ki bana artı sağlıyor. Pil konusunda da aktif kullanan biri olarak iPhone 15 Pro Max kullanıyorum ve 1 gün boyunca yetiyor. Tabi ki yatmadan önce şarja mutlaka takmak gerekiyor.
Teknoloji bazen güzel yerlerde iş görüyor. Keşke her teknoloji insana bu kadar faydalı olsa daha doğrusu biz teknolojiyi böyle akıllı bir biçimde kullansak
Yorumunuza katılıyorum.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri