Web Analytics

Lenovo Legion Go S: SteamOS’li İlk Üçüncü Parti El Konsolu Satışa Çıkıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kreathex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 14
  • WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Kreathex

Administratör
Konular
63
Tepki Skoru
115
Uzmanlık
Sosyal Medya Uzm.
Lenovo, SteamOS işletim sistemiyle çalışan ilk üçüncü parti el konsolu Legion Go S’i duyurdu. Başlangıçta 499,99 dolar olarak tanıtılan cihaz, ön siparişe 50 dolar zamlı olarak 549,99 dolardan açıldı.

Fiyat Artışı Kullanıcıların Tepkisini Çekti

CES 2025’te Steam Deck’e rakip olarak tanıtılan Legion Go S, başlangıçta 399 dolarlık LCD Steam Deck ile 549 dolarlık OLED modelin arasında konumlanacaktı. Ancak fiyat artışıyla birlikte artık doğrudan Steam Deck OLED ile aynı fiyat seviyesine gelmiş durumda.

Lenovo, Legion Go S’i daha güçlü bir cihaz olarak konumlandırarak hall efektli joystickler, ayarlanabilir tetikler ve değişken yenileme hızına sahip ekran gibi özelliklerle rakiplerinden ayrışmayı hedefliyor.

Özellikler ve Teknik Detaylar

• 8 inç LCD ekran (1920 x 1200, 16:10 en-boy oranı, 120Hz yenileme hızı)
  • 740 gram ağırlık, önceki modelden daha hafif
  • Kontroller çıkartılamıyor (orijinal Legion Go’dan farkı)
  • İşlemci seçenekleri: AMD Ryzen Z2 Go veya Z1 Extreme
  • 32 GB LPDDR5X RAM ve 1 TB’a kadar PCIe Gen 4 SSD depolama

Türkiye’ye Gelebilir mi?

Şu an için Lenovo’dan Türkiye’ye resmi bir satış açıklaması yapılmadı. Ancak markanın önceki el konsollarını Türkiye’de satışa sunmuş olması, Legion Go S’in de yakın zamanda Türkiye pazarına giriş yapabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Şunu alacağıma 100$ daha ekleyip ps5 pro falan alırım. El konsolu nedir ya?

El konsolları ve mobil cihazlardan oynamak zorda kalmadıkça benim de tercih edeceğim bir şey değil.

Saçma geliyor ya. Hani sürekli kamp falan kovalarsın ya da karavan yaşamı yaşarsın ona bir şey demem de, deli gibi konsol almak varken el konsolu almak şımarıklıktan başka bir şey değil.

Saçma geliyor ya. Hani sürekli kamp falan kovalarsın ya da karavan yaşamı yaşarsın ona bir şey demem de, deli gibi konsol almak varken el konsolu almak şımarıklıktan başka bir şey değil.
Sayın adminim size katılıyorum. Zaten el konsolları fiyatlarından dolayı çok tercih edilen cihazlar değiller. Kur olayları malum

Yahu bizi zaten sallayan yok, o yüzden ümidim bile yok. Ama şu fiyata ABD'de 2. el taş gibi sistem dizenler bile varken o parayı el konsoluna yatırmak hakikaten şımarıklık yani.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri