Kreathex
Administratör
- Konular
- 72
- Tepki Skoru
- 139
- Uzmanlık
- Dijital İçerik Üre.
Intel'in en yeni üretim süreci olan 18A teknolojisi, sektörde büyük ilgi görüyor. UBS analisti Timothy Arcuri'niniddiasına göre, Broadcom ve Nvidia, Intel'in bu ileri düzey üretim teknolojisini kullanmayı planlıyor.
Intel’in 18A ve 18A-P üretim süreçleri, çip sektöründe önemli değişimlere yol açabilir. Nvidia, Broadcom ve AMD gibi devlerin bu sürece olan ilgisi, Intel Foundry'nin geleceği açısından kritik bir dönüm noktası olabilir.
Kaynak:
Nvidia, Intel’i Alternatif Tedarikçi Olarak Değerlendiriyor
Intel’in, fabrisiz çip tasarımcılarıyla iş birliğini güçlendirme çabaları sonuç vermeye başladı. Broadcom ve Nvidia’nın, Intel’in 18A sürecine ilgi gösterdiği belirtiliyor.- Nvidia'nın Intel’i ikincil veya üçüncül bir tedarikçi olarak değerlendirdiği düşünülüyor.
- Broadcom ise Intel ile daha yakın bir iş birliği içinde olabilir.
- AMD de bu süreci yakından takip ediyor, ancak 18A'ya ne zaman geçiş yapacağı belirsiz.
18A ve 18A-P: Performans ve Verimlilik Ön Planda
Intel, sadece 18A süreciyle sınırlı kalmayarak, daha yüksek performans ve düşük güç tüketimi sunan 18A-P üretim teknolojisini de geliştiriyor.- 18A: Intel’in en gelişmiş üretim süreci olup, ilk olarak Panther Lake (Core Ultra 300) işlemcileri ve Xeon 7 "Clearwater Forest" veri merkezi çipleriyle piyasaya çıkacak.
- 18A-P: Daha optimize edilmiş bir üretim süreci olup, daha fazla harici müşteri çekmeyi hedefliyor. TSMC’nin 3nm sürecine rakip olarak gösteriliyor.
Intel’in Yeni CEO’su ve Geleceğe Dönük Stratejisi
Intel, dökümhane işini güçlendirme konusunda önemli adımlar atıyor.- Yeni CEO Lip-Bu Tan, tıpkı eski CEO Pat Gelsinger gibi çip tasarımı ve üretim kapasitesine odaklanacak.
- Gelsinger döneminde başlatılan stratejiler tam anlamıyla başarıya ulaşamasa da, raporlar Intel’in üretim işinde önemli ilerlemeler kaydettiğini gösteriyor.
Intel’in 18A ve 18A-P üretim süreçleri, çip sektöründe önemli değişimlere yol açabilir. Nvidia, Broadcom ve AMD gibi devlerin bu sürece olan ilgisi, Intel Foundry'nin geleceği açısından kritik bir dönüm noktası olabilir.
Kaynak:
![]()
Analyst claims Nvidia's gaming GPUs could use Intel Foundry's 18A node in the future
A GeForce GPU made by Intel?www.tomshardware.com
![]()
Intel's CEO Resets Roadmap With Fresh Play for Nvidia and Broadc
Intel (INTC) could shift its immediate strategy toward revitalizing its chip design focus and expanding its foundry business by securing key clients like Nvidiawww.gurufocus.com