Web Analytics

Haber Nvidia ve Broadcom, Intel'in 18A Üretim Teknolojisine Geçiş Yapabilir!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kreathex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 16
  • WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Kreathex

Administratör
Konular
72
Tepki Skoru
139
Uzmanlık
Dijital İçerik Üre.
Intel'in en yeni üretim süreci olan 18A teknolojisi, sektörde büyük ilgi görüyor. UBS analisti Timothy Arcuri'niniddiasına göre, Broadcom ve Nvidia, Intel'in bu ileri düzey üretim teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Nvidia, Intel’i Alternatif Tedarikçi Olarak Değerlendiriyor

Intel’in, fabrisiz çip tasarımcılarıyla iş birliğini güçlendirme çabaları sonuç vermeye başladı. Broadcom ve Nvidia’nın, Intel’in 18A sürecine ilgi gösterdiği belirtiliyor.

• Nvidia'nın Intel’i ikincil veya üçüncül bir tedarikçi olarak değerlendirdiği düşünülüyor.
  • Broadcom ise Intel ile daha yakın bir iş birliği içinde olabilir.
  • AMD de bu süreci yakından takip ediyor, ancak 18A'ya ne zaman geçiş yapacağı belirsiz.
Bu gelişmeler, Intel Foundry için büyük bir fırsat yaratabilir ve şirketin dökümhane işine önemli katkılar sağlayabilir.

18A ve 18A-P: Performans ve Verimlilik Ön Planda

Intel, sadece 18A süreciyle sınırlı kalmayarak, daha yüksek performans ve düşük güç tüketimi sunan 18A-P üretim teknolojisini de geliştiriyor.

• 18A: Intel’in en gelişmiş üretim süreci olup, ilk olarak Panther Lake (Core Ultra 300) işlemcileri ve Xeon 7 "Clearwater Forest" veri merkezi çipleriyle piyasaya çıkacak.
  • 18A-P: Daha optimize edilmiş bir üretim süreci olup, daha fazla harici müşteri çekmeyi hedefliyor. TSMC’nin 3nm sürecine rakip olarak gösteriliyor.
Bu süreçler, yüksek performans gerektiren yapay zeka, veri merkezi ve oyuncu GPU’ları için büyük önem taşıyor.

Intel’in Yeni CEO’su ve Geleceğe Dönük Stratejisi

Intel, dökümhane işini güçlendirme konusunda önemli adımlar atıyor.

• Yeni CEO Lip-Bu Tan, tıpkı eski CEO Pat Gelsinger gibi çip tasarımı ve üretim kapasitesine odaklanacak.
  • Gelsinger döneminde başlatılan stratejiler tam anlamıyla başarıya ulaşamasa da, raporlar Intel’in üretim işinde önemli ilerlemeler kaydettiğini gösteriyor.
Bu gelişmeler, Intel’in uzun vadede TSMC ve Samsung gibi büyük dökümhane devleriyle daha sıkı rekabet edebilmesini sağlayabilir.

Intel’in 18A ve 18A-P üretim süreçleri, çip sektöründe önemli değişimlere yol açabilir. Nvidia, Broadcom ve AMD gibi devlerin bu sürece olan ilgisi, Intel Foundry'nin geleceği açısından kritik bir dönüm noktası olabilir.

Kaynak:

Paylaşım için teşekkürler. 🙏

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri