1/3
Whatsapp Arşivi Nasıl Gizlerim?
Kısaca özet
WhatsApp’ta “Arşivlenmiş sohbetler”i tamamen yok etmek mümkün değil ama hem sohbetleri gizleyebilir hem de kimse fark etmeden arşivde tutabilirsin. Aşağıda Android ve iPhone için adım adım yazıyorum.
1. Android’de WhatsApp arşivini gizleme
A) Sohbeti arşive alma (gizleme gibi düşünebilirsin)
- WhatsApp’ı aç
- Gizlemek istediğin sohbete uzun bas
- Üstte çıkan aşağı ok / arşiv ikonuna tıkla
- Sohbet, “Arşivlenmiş” klasörüne gider
B) Arşiv klasörünü üstten kaldırma (daha az gözüksün)
Varsayılan olarak “Arşivlenmiş” sohbetler en üstte görünür. Bunu azaltmak için:
- Sağ üstte üç nokta > Ayarlar
- Sohbetler menüsüne gir
- “Sohbetleri arşivde tut” (veya “[b>Arşivlenen sohbetleri üstte göster[/b]” benzeri) ayarını kapalı konuma getir
Bu şekilde:
- Yeni mesaj geldiğinde sohbet tekrar ana listeye döner
- “Arşivlenmiş” klasörü sohbet listesinin üstünde sabit durmaz, daha az dikkat çeker
2. iPhone (iOS) WhatsApp arşiv gizleme
A) Sohbeti arşive alma
- WhatsApp’ı aç
- Ana sohbet listesinden gizlemek istediğin sohbetin üzerinde sola kaydır
- Arşivle butonuna dokun
B) Arşiv bölümünü daha az görünür hale getirme
iOS’ta da “Arşivlenmiş” klasörü tamamen gizlenemiyor ama sadece sohbet listesinin en altında ufak bir satır olarak duruyor. Dikkat çekmemesi için:
- Ayarlardan “Sohbetleri arşivde tut” ayarını kapat
- Böylece yeni mesaj geldiğinde sohbet listeye geri gelir, arşivde hareket olmaz
3. Gerçek anlamda gizlemek mümkün mü?
- WhatsApp, “Arşivlenmiş” klasörünü tamamen şifreleyip gizleme özelliği vermiyor
- Sadece sohbet listesinden uzaklaştırma / gözden kaçırma şeklinde bir gizleme sağlanabiliyor
- Daha güçlü gizlilik istersen:
- Telefona parmak izi / Face ID kilidi koyman
- WhatsApp’ın içindeki “Gizlilik > Ekran kilidi” ayarını açman gerekiyor
Sonuç
WhatsApp’ta arşiv, sohbetleri ana ekrandan gizlemek için kullanılabiliyor ama arşiv bölümünü tamamen yok etmek ya da şifrelemek şu an mümkün değil. En pratik çözüm sohbetleri arşive atıp “Sohbetleri arşivde tut” ayarını kapatarak, hem listeden uzaklaştırmak hem de dikkat çekmemesini sağlamak.