Web Analytics

windows 10 ekran videosu kaydetme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan WF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 1
Webmaster Forum Webmaster Forum

WF

Yönetici
WF-Moderatör
Konular
7.219
Uzmanlık
Girişimci
Windows 10 Üzerinde Ekran Videosu Kaydetmenin Önemi

Windows 10 işletim sistemi, kullanıcıların ekran aktivitelerini kaydetmelerine olanak tanıyan güçlü bir araçtır. Ekran videosu kaydetme işlemi, hem kişisel hem de profesyonel kullanım için birçok avantaj sunar. İşte bu avantajlardan bazıları:
  • Eğitim Materyalleri Oluşturma: Ekran kaydı, öğreticiler ve eğitim materyalleri hazırlamak için mükemmel bir yöntemdir. Kullanıcılar, adım adım süreçleri gösterebilir ve izleyicilerin daha iyi anlamasına yardımcı olabilir.
  • Oyun Performansını Analiz Etme: Oyun severler, oyun içindeki performanslarını kaydederek stratejilerini geliştirebilir ve gelişim alanlarını belirleyebilir.
  • Teknik Destek Sağlama: Ekran kaydı, sorunların nasıl giderileceği konusunda diğer kullanıcılara yardımcı olmak için kullanılabilir. Görsel destekle sorunları daha kolay anlatmak mümkündür.
  • Sunum ve Toplantılarda Kullanma: Sunumlar sırasında ekran kaydı yaparak katılımcılara daha etkili bilgi aktarımı sağlanabilir. Bu, bilgilerin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur.
  • İçerik Paylaşımı: YouTube ve diğer platformlarda içerik üretenler, ekran kaydı ile oluşturdukları videoları geniş kitlelere ulaştırabilir. Bu da onların çevrimiçi varlıklarını artırır.

Kısacası, Windows 10 üzerinde ekran videosu kaydetmek, eğitimden eğlenceye kadar birçok alanda büyük faydalar sağlar. Bu süreç, hem bireysel projeler hem de iş amaçlı kullanımlar için oldukça değerlidir.
Windows 10 Ekran Videosu Kaydetmek İçin Gereken Araçlar

Windows 10 ekran videosu kaydetmek için çeşitli araçlar bulunmaktadır. Bu araçlar, kullanıcıların ekranlarını kolaylıkla kaydetmelerine yardımcı olurken farklı özellikler sunmaktadır. İşte, Windows 10 üzerinde ekran kaydı yapabilmek için kullanabileceğiniz bazı popüler araçlar:
  • Xbox Game Bar: Windows 10 ile birlikte gelen yerleşik bir araçtır. Oyun oynarken ekran kaydı yapmanızı sağlar, ancak masaüstü ve uygulama kayıtları için de kullanılabilir.
  • OBS Studio: Açık kaynaklı ve çok yönlü bir video kaydı ve canlı yayın aracıdır. Kullanıcılar, ekran kaydı yapmak için özelleştirilmiş ayarlar yapabilirler.
  • Bandicam: Ekran kaydı ve oyun kaydı için popüler bir yazılımdır. Yüksek kaliteli video kaydı yapmanızı sağlar ve masaüstü aktivitelerinizi kaydedebilirsiniz.
  • Camtasia: Ekran kaydı ve video düzenleme özelliklerini bir arada sunan etkili bir araçtır. Eğitim videoları ve sunumlar oluşturmak için idealdir.
  • Snagit: Genellikle ekran görüntüsü almak için kullanılsa da, hızlı bir şekilde ekran kaydı yapma özelliği de bulunmaktadır. Özellikle kısa video içerikleri için uygundur.

Bu araçlara ek olarak, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve deneyim seviyelerine göre farklı seçenekler de mevcuttur. Hangi aracı seçeceğiniz, kaydetmek istediğiniz içeriğin türüne ve kullanım amacınıza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Unutmayın ki, en iyi sonucu almak için seçtiğiniz aracın ayarlarını ve özelliklerini iyi bir şekilde incelemelisiniz.
Windows 10 Ekran Videosu Kaydetme Adımları

Windows 10 üzerinde ekran videosu kaydetmek oldukça basittir. Aşağıda, adım adım ekran kaydı yapma sürecini bulabilirsiniz:[*]Adım 1: Bilgisayarınızı açın ve kaydetmek istediğiniz ekranı hazırlayın.[*]Adım 2: Klavyenizde Windows tuşu + G tuşuna aynı anda basarak Xbox Game Bar’ı açın.[*]Adım 3: Açılan pencerede, âEkran Kaydıâ seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği tıklayın.[*]Adım 4: Kayda başlamak için âKayıt Başlatâ butonuna tıklayın veya Windows tuşu + Alt + R kısayolunu kullanın.[*]Adım 5: Video kaydı sırasında durdurmak için, yine Windows tuşu + Alt + R kısayolunu kullanabilirsiniz.[*]Adım 6: Kaydedilmiş videoyu bulmak için, Xbox Game Bar’daki âKayıtlarâ sekmesine gidin. Buradan videonuzu inceleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, kolayca Windows 10 ekran videosu kaydedebilirsiniz. Unutmayın ki, kayda başlamadan önce ekranın düzgün bir şekilde ayarlandığından emin olun.
Ekran Kaydı İçin Kısa Yollar Kullanma Yöntemleri

Windows 10 üzerinde ekran kaydı yaparken verimliliği artırmak için klavye kısayollarını kullanmak oldukça önemlidir. Bu yöntemler, ekran kaydetme işleminizi daha hızlı ve kolay hale getirir. Aşağıda, Windows 10 işletim sisteminde ekran kaydı yaparken kullanabileceğiniz bazı pratik kısayolları bulabilirsiniz:
  • Win + G: Oyun çubuğunu açar. Ekran kaydını başlatmak için bu kısayolu kullanabilirsiniz.
  • Win + Alt + R: Ekran kaydını başlatır veya durdurur. Böylece kayda başlamadan önce Oyun çubuğunu açmaya gerek kalmaz.
  • Win + Alt + PrtScn: Aktif pencerenin ekran görüntüsünü alır. Bu, kaydınız sırasında herhangi bir anı kolayca yakalamak için kullanışlıdır.
  • Win + Alt + T: Kayıt süresini gösteren zamanlayıcıyı açar. Bu, kaydınızın ne kadar sürdüğünü takip etmenizi sağlar.
  • Win + R: Kaydı durdurmak için bir başka yöntem. Ancak bunu kullandığınızda Oyun çubuğu üzerinden de durdurma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kısayolları etkili bir şekilde kullanarak, ekran kaydı alırken zaman kaybını en aza indirebilir ve süreci daha verimli hale getirebilirsiniz. Özellikle bir eğitim videosu veya sunum hazırlanıyorsanız, bu kısayollar büyük bir avantaj sağlayacaktır.
Windows 10 Ekran Videosu Kaydederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Windows 10 ekran videosu kaydederken dikkat edilmesi gereken pek çok önemli nokta bulunmaktadır. Bu noktalar, kaydın kalitesini artırmak ve daha profesyonel bir içerik oluşturmak için gereklidir.
  • Ses Ayarları: Ekran kaydı yapmadan önce, bilgisayarınızın ses ayarlarını kontrol edin. Oyun oynarken ya da bir sunum yaparken sesin net duyulması önemlidir. Mikrofonunuzu da kullanarak ses kaydının kalitesini artırabilirsiniz.
  • Görüntü Kalitesi: Kayıt yaparken çözünürlüğü en üst seviyeye ayarlamanız, video kalitesini artırır. Ayrıca, kayıt edeceğiniz pencereleri öncelikle düzenlemek, arka planın dikkat dağıtıcı olmamasını sağlayabilir.
  • Oyun Modu: Eğer oyun videosu kaydediyorsanız, Windows 10‘un oyun modunu aktif hale getirmek yararlı olacaktır. Bu mod, performansı artırarak daha akıcı bir kayıt sağlar.
  • Yazılım Seçimi: Kullanacağınız ekran kaydı yazılımlarının kullanıcı dostu olması ve gerekli özellikleri sunması önemlidir. Bazı yazılımlar, kayıt sırasında yerel topluluklardan destek almanızı da sağlar.
  • Kaydı Karşılaştırma: Farklı video kaydetme yazılımlarının denemelerinin yapılması, hangi yazılımın sizin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.
  • Test Kayıtları: Gerçek kayıta geçmeden önce, kısa test kayıtları alarak ses ve görüntü kalitesini kontrol edin. Bu, olası sorunları önceden tespit etmenizi sağlar.

Tüm bu unsurlara dikkat ederek, Windows 10 ekran videosu kaydetme sürecinizi daha verimli ve kaliteli bir hale getirebilirsiniz. Profesyonel içerikler oluşturmak, izleyici kitlenizi artırmanın ve onları etkilemenin en iyi yoludur.
Ekran Videosu Kaydetme Yöntemlerinin Karşılaştırması

Windows 10 işletim sistemi üzerinde ekran videosu kaydetmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Aşağıda, en yaygın Windows 10 ekran kaydedici yöntemlerini karşılaştıran bir tablo bulacaksınız:
YöntemAvantajlarıDezavantajları
Windows 10 Oyun çubuğu Ücretsiz, kullanımı kolay, oyun kaydı için optimize edilmiş Yalnızca oyun içi kayıt yapar, gelişmiş düzenleme seçenekleri yok
Üçüncü Parti Yazılımlar İleri düzey özellikler ve daha fazla düzenleme seçeneği sunar Genellikle ücretli, daha fazla kaynak tüketebilir
Screen Capture Yazılımları çeşitli formatlarda kayıt yapabilme, çoklu özellikler Karmaşık arayüzler bazen zorlayıcı olabilir
Web Tabanlı Araçlar Kurulum gerektirmeden hızlı kullanıma alınabilir Bağlantı hızı sorunları, sınırlı özellikler

Bu yöntemlerden hangisinin sizin için en uygun olduğuna karar verirken, amacınızı ve kullanım ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, oyun kaydı yapmayı düşünüyorsanız, Windows 10 Oyun çubuğu iyi bir başlangıç olabilir. Ancak, profesyonel sunumlar veya eğitim videoları hazırlamak istiyorsanız, üçüncü parti yazılımlar daha uygun bir seçenek sunabilir.
Windows 10 ile Oyun İçi Ekran Kaydı Nasıl Yapılır?

Windows 10 işletim sistemini kullanarak oyun oynarken ekran kaydı almak oldukça kolaydır. Oyun oynarken önemli anları yakalamak veya öğretici videolar oluşturmak için bu işlemi kullanabilirsiniz. Oyun içi ekran kaydı almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:[*]Oyun Akışı Açma: Windows 10âun yerleşik olan Xbox Game Bar uygulamasını kullanarak oyun akışınızı başlatın. Oyun başlamadan önce, Windows + G tuşlarına basarak Xbox Game Barâı açabilirsiniz.[*]Kayıt Başlatma: Açılan Xbox Game Bar menüsünde, ekran kaydını başlatmak için Kayıt düğmesine (bir daire simgesi) tıklayın veya Windows + Alt + R tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.[*]Ses Ayarları: Kayıt sırasında oynadığınız oyunun sesinin yanı sıra mikrofon sesini de kaydetmek isterseniz, ses ayarlarını kontrol etmeyi unutmayın. Xbox Game Bar menüsünden ses simgesine tıklayarak gerekli ayarları yapabilirsiniz.[*]Kayıt Duraklatma ve Durdurma: Kayıt esnasında istediğiniz zaman duraklatabilir veya durdurabilirsiniz. Kayıt duraklatmak için Windows + Alt + P tuşlarına, kaydı durdurmak için ise Windows + Alt + R tuşlarına basabilirsiniz.

Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra, kayıdınız otomatik olarak Videolar klasöründeki Captures alt klasörüne kaydedilecektir. Buradan video dosyanıza ulaşabilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Unutmayın, Windows 10 sayesinde oyun içi anlarınızı kolaylıkla kaydedebilir, paylaşabilir ve tekrar izleyebilirsiniz.
Ekran Videosunu Düzenleme ve Paylaşma İpuçları

Ekran videosu kaydetmenin ardından, düzenleme ve paylaşma aşamaları da oldukça önemlidir. Bu aşamaları doğru bir şekilde gerçekleştirmek, videonuzun kalitesini artırır ve izleyici kitlenizi genişletir.
1. Ekran Videosunu Düzenleme

Kaydettiğiniz ekran videosunu düzenlemek için kullanabileceğiniz bazı popüler araçlar şunlardır:
YazılımAçıklama
Adobe Premiere Pro Profesyonel düzeyde video düzenleme yazılımıdır. Geniş özellikler sunar.
Filmora Kullanıcı dostu arayüze sahip ve çeşitli efektler ekleme olanağı sağlar.
VEED.IO Online bir düzenleyici olup, hızlı ve kolay bir şekilde videoları düzenlemenizi sağlar.

Düzenleme sırasında dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları:
  • windows 10 ile kaydettiğiniz videonun başını ve sonunu keserek gereksiz kısımları kaldırın.
  • Gerekli gereksiz sesleri sessize alın veya müzik ekleyin.
  • Metin ve grafikler ekleyerek izleyiciye ek bilgi verin.
2. Ekran Videosunu Paylaşma

Ekran videonuzu düzenledikten sonra, çeşitli platformlarda paylaşarak izleyici kitlenizi artırabilirsiniz. İşte bazı popüler platformlar:
  • YouTube: Küçük ve büyük kitlelere ulaşmak için ideal bir platformdur.
  • Vimeo: Sanatçılar ve profesyoneller için yüksek kaliteli videolar paylaşmanın yoludur.
  • Facebook ve Instagram: Sosyal medya platformları, kısa videolar için etkileşim sağlayabilir.

Ayrıca, videolarınızı e-posta veya mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla da paylaşabilirsiniz. Paylaşmak istediğiniz platforma uygun video formatına dönüştürmek de önemlidir. Düzenleme ve paylaşma aşamalarında, hedef kitlenizi düşünerek içeriklerinizi bu doğrultuda şekillendirin.
Windows 10 Ekran Kaydı İçin En İyi Yazılımlar

Windows 10 üzerinde ekran videosu kaydetmek için birçok yazılım seçeneği bulunmaktadır. İşte, en iyi ekran kaydı yazılımları ile ilgili bir liste:
  • OBS Studio: Ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılım olan OBS Studio, hem oyun içi hem de masaüstü ekran kaydı için güçlü özellikler sunar. Özelleştirme seçenekleri oldukça fazla olduğu için, kullanıcılar kendi ihtiyaçlarına uygun ayarlamalar yapabilirler.
  • Bandicam: Bu yazılım, yüksek kaliteli video kaydı alabilen popüler bir seçenektir. Oyun kaydı, ekran kaydı ve webcam kaydı gibi farklı modları bulunmaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kolaylıkla kullanılabilir.
  • Camtasia: Camtasia, profesyonel düzeyde video düzenleme özellikleri ile birlikte gelir. Ekran kaydı almanın yanı sıra, videolarınızı zenginleştirebileceğiniz birçok düzenleme seçeneği sunar. Ancak, fiyatı diğer seçeneklere göre daha yüksektir.
  • Screencast-O-Matic: Kullanımı kolay bir seçenek olan Screencast-O-Matic, hem web tabanlı hem de masaüstü versiyonu bulunur. Temel düzenleme aracına sahip olduğu için hızlıca video hazırlamak isteyenler için idealdir.
  • ShareX: Tamamen ücretsiz olan ShareX, kullanıcıların ekranlarını kaydetmelerine ve anlık görüntüler almalarına olanak tanır. Birçok formatta kaydetme seçeneği ile oldukça esneklik sunar. Ancak, kullanıcı arayüzü biraz karmaşık olabilir.

Bu yazılımlar, windows 10 kullanıcılarının ekran kaydı ihtiyaçlarına göre çeşitlilik göstermektedir. Hangi yazılımın en iyi olduğunu belirlemek, kullanıcının ihtiyaçlarına ve bütçesine bağlıdır.
Ekran Videosu Kaydetmenin Eğitim ve Sunumda Kullanımı

Windows 10 işletim sistemini kullanarak ekran videosu kaydetmek, eğitim ve sunum hazırlama sürecinde büyük avantajlar sunmaktadır. Ekran videoları, karmaşık konuların görsel olarak açıklanmasını sağlar ve izleyicilerin dikkatini çekmek için etkili bir yöntemdir.

Eğitim materyalleri hazırlarken, öğrencilerin konuları daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için ekran kaydı kullanmak oldukça faydalıdır. Öğretmenler, ders anlatımlarını kaydederek, öğrencilerine tekrar izleme fırsatı sunabilir. Bu sayede, öğretim süreçlerini daha esnek hale getirirler.

Sunumlarınızda da ekran kaydını kullanmak, dinleyicilere belirli bir yazılım veya uygulama içindeki adımları gösterirken oldukça yararlıdır. Görselleştirilmiş bilgiler, mesajınızın daha iyi anlaşılmasını sağlar ve katılımcıların ilgisini çeker.

Ayrıca, kaydedilen ekran videoları eğitim platformlarında veya sosyal medya üzerinden paylaşılırsa, daha geniş bir kitleye ulaşmanızı sağlar. Bu durum, hem eğitim hem de pazarlama açısından büyük bir avantaj oluşturur.

Windows 10 üzerinde ekran videosu kaydetme yöntemi, hem eğitim hem de sunum süreçlerinde etkili bir araç olarak kullanılabilir. Uygulama ve bilgiyi eğlenceli bir şekilde sunarak, öğrenme deneyimini zenginleştirebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular

Windows 10 ekran videosu kaydetmek neden önemlidir?

Ekran videosu kaydetmek, özellikle eğitim, sunumlar ve oyun oynarken öğretici içerikler oluşturmak için önemlidir.

Windows 10’da ekran videosu nasıl kaydedilir?

Windows 10’da ekran videosu kaydetmek için öncelikle Xbox Game Bar’ı açmanız gerekiyor. Bunun için ‘Windows + G’ tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Xbox Game Bar dışında hangi yazılımlar ekran videosu kaydetmek için kullanılabilir?

OBS Studio, Bandicam ve Camtasia gibi üçüncü parti yazılımlar da ekran videosu kaydetmek için popüler seçeneklerdir.

Ekran videosu kaydetmek için gerekli sistem gereksinimleri nelerdir?

Windows 10’un güncel bir versiyonuna sahip olmak ve ekran kartınızın oyun kaydı için desteklemesi yeterlidir.

Videoyu kaydettiğinizde ses kaydı da alabilir miyim?

Evet, Xbox Game Bar kullanırken mikrofonunuzu açarak ses kaydı da almanız mümkündür.

Kaydettiğim ekran videosunu nasıl düzenleyebilirim?

Videoyu kaydettikten sonra, Windows Movie Maker veya diğer video düzenleme yazılımlarını kullanarak düzenleme yapabilirsiniz.

Ekran videosunu kaydettikten sonra dosyayı nereye kaydediyor?

Varsayılan olarak, ekran videosu ‘Kullanıcı’ klasöründeki ‘Videolar’ dosyasına kaydedilir.

Bu konuyu görüntüleyenler

Webmaster Forum Webmaster Forum

Dikkat!

Telif içerik, reklam, ban, premium hesaplar ve diğer istek, öneri, şikayet konularının tamamı için "help[@]webmasterforum.net" adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Geri