Kreathex
Administratör
- Konular
- 65
- Tepki Skoru
- 122
- Uzmanlık
- Sosyal Medya Uzm.
Windows 11 kullanıcıları, çeşitli nedenlerle işletim sistemlerinin sürümünü öğrenmek isteyebilir. Örneğin, yeni bir Windows güncellemesini yüklemeden önce mevcut sürümünüzü bilmek önemlidir. Ayrıca, yüklemek istediğiniz bir uygulama veya oyunun sisteminizle uyumlu olup olmadığını kontrol etmek için de bu bilgiye ihtiyacınız olabilir.
Peki, Windows 11 sürümünüzü nasıl öğrenebilirsiniz? İşte en hızlı ve etkili yöntemler!
Windows 11 sürümünüzü en hızlı şekilde görmek için “winver” komutunu kullanabilirsiniz. İşte adım adım yapmanız gerekenler:
Windows’un yerleşik Ayarlar uygulaması üzerinden de sistem bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Bunun için:
Bu yöntem, yalnızca Windows sürümünü değil, aynı zamanda bilgisayarınızın diğer donanım bilgilerini de görüntülemenizi sağlar.
Eğer biraz daha teknik bir yöntem arıyorsanız, PowerShell kullanarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bunun için şu adımları takip edin:
Peki, Windows 11 sürümünüzü nasıl öğrenebilirsiniz? İşte en hızlı ve etkili yöntemler!
En Pratik Yöntem: "Winver" Komutunu Kullanmak
Windows 11 sürümünüzü en hızlı şekilde görmek için “winver” komutunu kullanabilirsiniz. İşte adım adım yapmanız gerekenler:
- Başlat menüsüne veya görev çubuğundaki arama kutusunawinver yazın.
- Enter tuşuna basın.
- Açılan pencerede Windows sürümünüz, derleme numaranız ve diğer sistem bilgileri görüntülenecektir.
Ayarlar Uygulaması ile Windows 11 Sürümünü Görüntüleme
Windows’un yerleşik Ayarlar uygulaması üzerinden de sistem bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Bunun için:
- Başlat menüsündenAyarlar uygulamasını açın.
- Sistem sekmesine girin.
- Hakkında bölümüne tıklayın.
Bu yöntem, yalnızca Windows sürümünü değil, aynı zamanda bilgisayarınızın diğer donanım bilgilerini de görüntülemenizi sağlar.
PowerShell ile Detaylı Sistem Bilgisi Edinme
Eğer biraz daha teknik bir yöntem arıyorsanız, PowerShell kullanarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bunun için şu adımları takip edin:
- Başlat menüsüne veya arama kutusuna PowerShell yazın ve Enter tuşuna basın.
- Açılan mavi ekranlı komut satırına Get-ComputerInfo yazıp tekrar Enter tuşuna basın.