Web Analytics

Windows 11 Sürümünüzü Öğrenmenin Pratik Yolları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kreathex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 18
  • WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Kreathex

Administratör
Konular
65
Tepki Skoru
122
Uzmanlık
Sosyal Medya Uzm.
Windows 11 kullanıcıları, çeşitli nedenlerle işletim sistemlerinin sürümünü öğrenmek isteyebilir. Örneğin, yeni bir Windows güncellemesini yüklemeden önce mevcut sürümünüzü bilmek önemlidir. Ayrıca, yüklemek istediğiniz bir uygulama veya oyunun sisteminizle uyumlu olup olmadığını kontrol etmek için de bu bilgiye ihtiyacınız olabilir.

Peki, Windows 11 sürümünüzü nasıl öğrenebilirsiniz? İşte en hızlı ve etkili yöntemler!

En Pratik Yöntem: "Winver" Komutunu Kullanmak

Windows 11 sürümünüzü en hızlı şekilde görmek için “winver” komutunu kullanabilirsiniz. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

• Başlat menüsüne veya görev çubuğundaki arama kutusunawinver yazın.
  • Enter tuşuna basın.
  • Açılan pencerede Windows sürümünüz, derleme numaranız ve diğer sistem bilgileri görüntülenecektir.
Bu yöntem, hızlı ve doğrudan bir çözüm sunduğu için en çok tercih edilen seçeneklerden biridir.

Ayarlar Uygulaması ile Windows 11 Sürümünü Görüntüleme

Windows’un yerleşik Ayarlar uygulaması üzerinden de sistem bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Bunun için:

• Başlat menüsündenAyarlar uygulamasını açın.
  • Sistem sekmesine girin.
  • Hakkında bölümüne tıklayın.
Burada, Windows sürümünüz, işlemci modeliniz, RAM miktarınız ve diğer sistem bilgileri ayrıntılı olarak listelenecektir.

Bu yöntem, yalnızca Windows sürümünü değil, aynı zamanda bilgisayarınızın diğer donanım bilgilerini de görüntülemenizi sağlar.

PowerShell ile Detaylı Sistem Bilgisi Edinme

Eğer biraz daha teknik bir yöntem arıyorsanız, PowerShell kullanarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bunun için şu adımları takip edin:

• Başlat menüsüne veya arama kutusuna PowerShell yazın ve Enter tuşuna basın.
  • Açılan mavi ekranlı komut satırına Get-ComputerInfo yazıp tekrar Enter tuşuna basın.
Bu komut, bilgisayarınızdaki işletim sistemi sürümü dahil birçok teknik detayı ekrana getirecektir. Özellikle sistem yöneticileri ve teknik detayları önemseyen kullanıcılar için oldukça faydalı bir yöntemdir.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri