Kreathex
Administratör
- Konular
- 65
- Tepki Skoru
- 122
- Uzmanlık
- Sosyal Medya Uzm.
XenForo 2 geliştirme komutları, XenForo eklentileri ve modülleri üzerinde geliştirme ve yönetim işlemlerini daha verimli hale getiren araçlardır. Aşağıda, belirttiğiniz komutları ve ne amaçla kullanıldıklarını açıklayarak listeledim:
1. Eklenti Oluşturma ve Yapılandırma Komutları:
- $ php cmd.php xf-addon:create [eklenti_adı]
- Açıklama: Yeni bir eklenti oluşturur. Bu komut, eklenti dosyalarının temel yapısını oluşturur ve eklenti geliştirmeye başlamak için kullanılır.
- $ php cmd.php xf-addon:build-release [eklenti_id]
- Açıklama: Eklentinin çalışan ve kurulmuş bir sürümünü oluşturur. Yani, geliştirilen eklentiyi paketler ve dağıtıma hazır hale getirir.
- $ php cmd.php xf-addon:rebuild [eklenti_id]
- Açıklama: Mevcut bir eklentiyi yeniden inşa eder. Bu komut, eklentiye yapılan değişikliklerin etkili olabilmesi için kullanılır.
- $ php cmd.php xf-addon:export [eklenti_id]
- Açıklama: Eklentinin XML dosyalarını _data klasörüne çeker. Bu, eklentinin yapısını dışa aktarmak için kullanılır.
- $ php cmd.php xf-addon:bump-version [eklenti_id] --version-id [id] --version-string [sürüm]
- Açıklama: Eklentinin sürümünü yükseltir. version-id ve version-string parametreleri ile yeni sürüm numarası belirlenir.
- $ php cmd.php xf-addon:sync-json [eklenti_id]
- Açıklama: addon.json dosyasını veritabanına senkronize eder. Bu, eklenti bilgilerinin doğru şekilde veritabanına kaydedilmesini sağlar.
- $ php cmd.php xf-addon:validate-json [eklenti_id]
- Açıklama: addon.json dosyasının doğruluğunu kontrol eder. JSON yapısındaki hataları bulmanıza yardımcı olur.
2. Eklenti Yükleme, Güncelleme ve Kaldırma Komutları:
- $ php cmd.php xf-addon:install-step [eklenti_id][adım]
- Açıklama: Eklenti yükleme sürecinde belirli bir adımı çalıştırır. Bu, yükleme sırasında adım adım ilerlemeye olanak tanır.
- $ php cmd.php xf-addon:upgrade-step [eklenti_id][version][adım]
- Açıklama: Eklentinin belirli bir sürümüne yükseltme adımını çalıştırır. Eklentiyi güncellerken adım adım ilerler.
- $ php cmd.php xf-addon:uninstall-step [eklenti_id][adım]
- Açıklama: Eklenti kaldırma sürecinde belirli bir adımı çalıştırır. Eklentiyi sistemden kaldırırken belirli adımları uygulamanızı sağlar.
- $ php cmd.php xf-addon:install [eklenti_id]
- Açıklama: Eklenti kurulumuna başlar. Eklenti dosyalarını yükler ve gerekli ayarları yapar.
- $ php cmd.php xf-addon-upgrade [eklenti_id]
- Açıklama: Eklentiyi güncellemeye başlar. Yeni sürümü sistemde aktif hale getirir.
- $ php cmd.php xf-addon-uninstall [eklenti_id]
- Açıklama: Eklentiyi sistemden kaldırır. Eklenti dosyalarını siler ve veritabanından kaldırır.
3. Sistem Kurulum ve Temizleme Komutları:
- $ php cmd.php xf:install
- Açıklama: XenForo 2 kurulumunu başlatır. Bu komut, XenForo sisteminin ilk kurulumunu gerçekleştirir.
- $ php cmd.php xf:install --clear
- Açıklama: Veritabanındaki tüm tabloları temizler. Bu komut, kurulumu sıfırlamak ve temiz bir başlangıç yapmak için kullanılır.
4. Dosya Doğrulama ve Kontrol Komutları:
- $ php cmd.php xf:file-check [eklenti_id]
- Açıklama: Eklenti dosyalarının doğruluğunu kontrol eder. Bu komut, eklenti dosyalarındaki hataları veya eksiklikleri tespit etmenize yardımcı olur.
Önemli Notlar:
- ROOT Yetkisi ve İleri Düzey Bilgi: Bu komutları kullanmak, genellikle server üzerinde root yetkileri gerektirir ve belirli bir düzeyde PHP, XenForo yapısı ve CLI (Komut Satırı Arayüzü) bilgisi gerektirir. Yanlış komutlar kullanmak sistemde problemlere yol açabilir.
- Eklenti Geliştirme İçin: XenForo eklenti geliştirmek için bu komutlar, özellikle bir eklentinin kurulumundan güncellenmesine kadar her aşamada yardımcı olur. Bu komutları kullanarak eklenti geliştirme sürecini otomatikleştirebilir ve verimli hale getirebilirsiniz.