Web Analytics

Xenforo 2 Geliştirme Komutları Nedir, Ne Için Hangi Kod Kullanılır?

• WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Kreathex

Administratör
Konular
65
Tepki Skoru
122
Uzmanlık
Sosyal Medya Uzm.
XenForo 2 geliştirme komutları, XenForo eklentileri ve modülleri üzerinde geliştirme ve yönetim işlemlerini daha verimli hale getiren araçlardır. Aşağıda, belirttiğiniz komutları ve ne amaçla kullanıldıklarını açıklayarak listeledim:

1. Eklenti Oluşturma ve Yapılandırma Komutları:​

• $ php cmd.php xf-addon:create [eklenti_adı]
    • Açıklama: Yeni bir eklenti oluşturur. Bu komut, eklenti dosyalarının temel yapısını oluşturur ve eklenti geliştirmeye başlamak için kullanılır.

• $ php cmd.php xf-addon:build-release [eklenti_id]
    • Açıklama: Eklentinin çalışan ve kurulmuş bir sürümünü oluşturur. Yani, geliştirilen eklentiyi paketler ve dağıtıma hazır hale getirir.

• $ php cmd.php xf-addon:rebuild [eklenti_id]
    • Açıklama: Mevcut bir eklentiyi yeniden inşa eder. Bu komut, eklentiye yapılan değişikliklerin etkili olabilmesi için kullanılır.

• $ php cmd.php xf-addon:export [eklenti_id]
    • Açıklama: Eklentinin XML dosyalarını _data klasörüne çeker. Bu, eklentinin yapısını dışa aktarmak için kullanılır.

• $ php cmd.php xf-addon:bump-version [eklenti_id] --version-id [id] --version-string [sürüm]
    • Açıklama: Eklentinin sürümünü yükseltir. version-id ve version-string parametreleri ile yeni sürüm numarası belirlenir.

• $ php cmd.php xf-addon:sync-json [eklenti_id]
    • Açıklama: addon.json dosyasını veritabanına senkronize eder. Bu, eklenti bilgilerinin doğru şekilde veritabanına kaydedilmesini sağlar.

• $ php cmd.php xf-addon:validate-json [eklenti_id]
    • Açıklama: addon.json dosyasının doğruluğunu kontrol eder. JSON yapısındaki hataları bulmanıza yardımcı olur.

2. Eklenti Yükleme, Güncelleme ve Kaldırma Komutları:

• $ php cmd.php xf-addon:install-step [eklenti_id][adım]
    • Açıklama: Eklenti yükleme sürecinde belirli bir adımı çalıştırır. Bu, yükleme sırasında adım adım ilerlemeye olanak tanır.

• $ php cmd.php xf-addon:upgrade-step [eklenti_id][version][adım]
    • Açıklama: Eklentinin belirli bir sürümüne yükseltme adımını çalıştırır. Eklentiyi güncellerken adım adım ilerler.

• $ php cmd.php xf-addon:uninstall-step [eklenti_id][adım]
    • Açıklama: Eklenti kaldırma sürecinde belirli bir adımı çalıştırır. Eklentiyi sistemden kaldırırken belirli adımları uygulamanızı sağlar.

• $ php cmd.php xf-addon:install [eklenti_id]
    • Açıklama: Eklenti kurulumuna başlar. Eklenti dosyalarını yükler ve gerekli ayarları yapar.

• $ php cmd.php xf-addon-upgrade [eklenti_id]
    • Açıklama: Eklentiyi güncellemeye başlar. Yeni sürümü sistemde aktif hale getirir.

• $ php cmd.php xf-addon-uninstall [eklenti_id]
    • Açıklama: Eklentiyi sistemden kaldırır. Eklenti dosyalarını siler ve veritabanından kaldırır.

3. Sistem Kurulum ve Temizleme Komutları:

• $ php cmd.php xf:install
    • Açıklama: XenForo 2 kurulumunu başlatır. Bu komut, XenForo sisteminin ilk kurulumunu gerçekleştirir.

• $ php cmd.php xf:install --clear
    • Açıklama: Veritabanındaki tüm tabloları temizler. Bu komut, kurulumu sıfırlamak ve temiz bir başlangıç yapmak için kullanılır.

4. Dosya Doğrulama ve Kontrol Komutları:

• $ php cmd.php xf:file-check [eklenti_id]
    • Açıklama: Eklenti dosyalarının doğruluğunu kontrol eder. Bu komut, eklenti dosyalarındaki hataları veya eksiklikleri tespit etmenize yardımcı olur.

Önemli Notlar:​

• ROOT Yetkisi ve İleri Düzey Bilgi: Bu komutları kullanmak, genellikle server üzerinde root yetkileri gerektirir ve belirli bir düzeyde PHP, XenForo yapısı ve CLI (Komut Satırı Arayüzü) bilgisi gerektirir. Yanlış komutlar kullanmak sistemde problemlere yol açabilir.
  • Eklenti Geliştirme İçin: XenForo eklenti geliştirmek için bu komutlar, özellikle bir eklentinin kurulumundan güncellenmesine kadar her aşamada yardımcı olur. Bu komutları kullanarak eklenti geliştirme sürecini otomatikleştirebilir ve verimli hale getirebilirsiniz.
Bu komutlar, XenForo 2'nin güçlü CLI araçlarını kullanarak, geliştiricilerin eklenti yönetimini ve geliştirmesini daha hızlı ve hatasız bir şekilde yapmalarına olanak tanır.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri