- Konular
- 28.709
- Uzmanlık
- Girişimci
YouTube Premium'a Nasıl Kaydolunur?
Youtube premium aboneliği almak oldukça basit bir süreçtir. İşte adım adım nasıl kaydolabileceğiniz:
Adım 1: YouTube uygulamasını açın veya YouTube Premium web sitesine gidin.
Adım 2: Sağ üst köşede bulunan profil simgesine tıklayın.
Adım 3: Açılan menüde YouTube Premium seçeneğini bulup tıklayın.
Adım 4: Karşınıza çıkan sayfada Üyelik Başlat butonuna tıklayın.
Adım 5: Ödeme bilgilerinizi girin veya mevcut bir ödeme yöntemini seçin.
Adım 6: Üyelik koşullarını ve gizlilik politikasını gözden geçirin, ardından onaylayın.
Adım 7: Kaydolma işleminiz tamamlandı! Artık youtube premium hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Unutmayın, YouTube Premium'a kaydolduktan sonra genellikle bir deneme süresi sunulmaktadır; bu sayede hizmeti ücretsiz olarak deneme fırsatına sahip olursunuz.
YouTube Premium Faydaları ve Avantajları Nedir?
Youtube Premium, kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunarak video izleme deneyimini zenginleştirir. İşte bu hizmetin başlıca faydaları:
- Reklamsız İzleme: Abone olan kullanıcılar, video içeriklerini reklamsız bir şekilde izleyebilir. Bu, izleme deneyimini önemli ölçüde iyileştiren bir özelliktir.
- Arka Planda Oynatma: Mobil cihazlarda veya uygulamalarda, ekran kapalıyken veya diğer uygulamalarda gezindiğinizde bile video veya müzik dinleme imkanı sunar. Bu özellik, müzik dinlemek için oldukça pratiktir.
- İndirme Seçenekleri: Kullanıcılar, internete bağlanamadıkları durumlarda bile içeriklerini izlemek için video veya müzikleri indirme seçeneğine sahiptir. Bu, seyahat ederken veya veri tasarrufu yapmak isteyen kullanıcılar için faydalıdır.
- YouTube Music: YouTube Premium aboneliği, kullanıcıların YouTube Music uygulamasına erişmesini sağlar. Bu uygulama, müzik dinleme deneyimini geliştirirken, kullanıcıların tercih ettikleri şarkıları bulmalarına da yardımcı olur.
- Özel İçerikler: Aboneler, yalnızca YouTube Premium kullanıcılarına özel olan içerikler ve dizilerden yararlanabilir. Bu, özgün ve kaliteli içeriklere erişim anlamına gelir.
youtube premium kullanıcıların video izleme deneyimlerini geliştiren çeşitli avantajlar sunmaktadır. Reklamsız izleme, arka planda oynatma ve içerik indirme gibi özellikler, bu platformu daha cazip hale getirir.
Ödeme Seçenekleri ve Abonelik Türleri Hakkında Bilgi
Youtube Premium aboneliği için farklı ödeme seçenekleri ve türleri mevcuttur. Kullanıcılar, kişisel tercihleri ve ihtiyaçlarına göre en uygun planı seçebilirler.
Abonelik Türleri
- Tek Kullanıcı Aboneliği: Bu plan, yalnızca bir kullanıcı için tasarlanmıştır ve tüm Youtube Premium hizmetlerine erişim sağlar.
- Aile Aboneliği: Aile üyeleri ile paylaşılabilir. Bu plan, en fazla 6 kişiyle paylaşılabilir ve her kullanıcı ayrı bir hesapla hizmetten yararlanabilir.
- Öğrenci Aboneliği: İlgili şartları sağlayan öğrenciler için özel bir indirimi olan plandır. Bu plan, genellikle belirli bir süre için geçerlidir ve uygunluk belgesi gerektirir.
Ödeme Seçenekleri
Youtube Premium aboneliği için çeşitli ödeme yöntemleri sunulmaktadır:- Kredi Kartı: Visa, Mastercard ve American Express gibi yaygın kredi kartları ile ödeme yapılabilir.
- Banka Kartı: Çoğu banka kartı ile abonelik ödemeleri gerçekleştirilebilir.
- PayPal: Kullanıcılar, PayPal hesapları aracılığıyla da aboneliklerini yenileyebilir.
Aboneliğinizi oluşturduktan sonra, ödeme bilgilerinizi güncelleyebilir ve tercihinize göre faturaların nasıl ödeneceğini ayarlayabilirsiniz. Unutmayın ki, Youtube Premium aboneliğiniz her ay otomatik olarak yenilenecektir, bu nedenle iptal etmeyi düşünüyorsanız, bu işlemi zamanında gerçekleştirmeniz önemlidir.
YouTube Premium Üyelik İptali ve Dönüş Süreci
Youtube Premium üyeliğinizi iptal etmek istediğinizde, işlemi oldukça basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek üyeliğinizi kolayca iptal edebilirsiniz:
- Youtube uygulamasını veya web sitesini açın.
- Hesap simgesine tıklayın ve “Ayarlar” seçeneğine gidin.
- “Premium” sekmesini seçin.
- “Üyeliği İptal Et” butonuna tıklayın.
- İşlemi onaylayın.
Üyeliğinizi iptal ettikten sonra, mevcut abonelik dönemi boyunca Youtube Premium hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilirsiniz. Abonelik süreniz dolduktan sonra, üyeliğiniz otomatik olarak sona erecektir. Ancak, bazı durumlarda eski üyeliğinizi geri getirmek isteyebilirsiniz. Bu gibi bir durumda, YouTube Premium üyeliğinizi yeniden başlatmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Youtube'a giriş yapın.
- Hesap simgesine tıklayın, ardından “Premium” sekmesine gidin.
- “Üyeliği Yenile”ye tıklayın.
- Ödeme seçeneklerinizi belirleyin ve işlemi tamamlayın.
Üyeliğinizi iptal ettikten sonra, geri almanız için genel bir süre bulunmamaktadır. Ancak, iptal ettikten sonra yeniden abone olduğunuzda, ilk aboneliğinizde verdiğiniz ödeme bilgilerini kullanarak hızlıca işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Youtube Premium hizmetlerine erişiminizi kaybetmeden önce bu süreçleri dikkatlice takip etmenizi öneririz.
YouTube Premium Kullanımında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri
YouTube Premium kullanıcıları, bazen abone oldukları hizmetle ilgili çeşitli sorunlarla karşılaşabilirler. İşte bu yaygın sorunlar ve bunların çözümleri:
Sorun | Çözüm |
---|---|
Üyelik Ücretinin Alınmaması | Ödeme yöntemlerinizi kontrol edin ve güncel olduğundan emin olun. Gerekirse tekrardan ödeme bilgilerinizi girin. |
Reklamsız Video İzleyememe | YouTube Premium aboneliğinizin aktif olup olmadığını kontrol edin. Aboneliğinizin süresi dolmuş olabilir. |
Arka Planda Oynatma Sorunu | Ayarlar menüsünden arka planda oynatma seçeneğini aktif hale getirin. Cihaz ayarlarınızı da kontrol edin. |
İçerik Erişim Sorunları | Kullanılan cihaz ile ilgili sorunları kontrol edin. Uygulamayı güncelleyerek ya da cihazı yeniden başlatarak sorunu çözmeyi deneyin. |
Sık karşılaşılan bu sorunların yanı sıra, Youtube Premium ile ilgili başka bir sorun yaşarsanız, YouTube’un destek sayfasını ziyaret ederek yardım alabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
YouTube Premium nedir?YouTube Premium, reklamları atlama, arka planda video oynatma ve YouTube Müzik'e erişim gibi ek özellikler sunan bir abonelik hizmetidir.
YouTube Premium nasıl abone olunur?
YouTube Premium'a abone olmak için YouTube uygulamasını veya web sitesini açarak, sol menüden 'Premium' seçeneğine tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.
YouTube Premium ücreti ne kadar?
YouTube Premium'un aylık ücreti ülkeye göre değişiyor ancak genellikle yaklaşık 11.99 ABD dolarıdır. Öğrenci ve aile paketleri için indirimli seçenekler de mevcuttur.
YouTube Premium deneme süresi var mı?
Evet, YouTube Premium'a yeni abone olanlar için genellikle 1 ay boyunca ücretsiz deneme süresi sunulmaktadır.
YouTube Premium'da hangi içerikler izlenebilir?
YouTube Premium ile YouTube'daki tüm içeriklere erişim sağlanır, ayrıca YouTube Originals gibi özel içeriklere de ulaşabilirsiniz.
YouTube Premium'u iptal etmek mümkün mü?
Evet, YouTube Premium aboneliğinizi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. İptal işlemi, mevcut abonelik süreniz sona erene kadar hizmet almaya devam etmenizi sağlar.
YouTube Premium'da başka neler var?
YouTube Premium, videoları yalnızca çevrimiçi değil, çevrimdışı olarak da izlemek için indirme seçeneği sunar ve YouTube Müzik ile sınırsız müzik akışı sağlar.