Web Analytics

Anket DNS veya VPN kullanıyor musunuz?

• WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

DNS veya VPN kullanıyor musunuz?

• Sabit DNS kullanıyorum

Oy: 4 57,1%
  • DNS kullanmıyorum

Oy: 0 0,0%
  • Arada bir VPN kullanıyorum ;)

Oy: 4 57,1%
  • DNS veya VPN kullanmıyorum

Oy: 0 0,0%

• Kullanılan toplam oy
    7

Graveworm

Kayıtlı Üye
Konular
60
Tepki Skoru
175
Meslek
İçerik Yöneticisi
Arkadaşlar selamlar. Yurtdışı kaynaklı bir siteye girmek isterken bizde yasaklı olduğunu fark ettim ve VPN açıp ulaşabildim. Bu da aklıma bu soruyu getirdi. Eski topraklar bilir VPN yokken DNS ile uğraşırdık, belirli IP'leri falan vardı onları girerdik. Şimdi de iş biraz daha kolaylaştı gibi. En azından her ihtiyacımız olduğunda kullanabiliyoruz VPN hizmetini.

Peki siz hangisini kullanıyorsunuz? Ya da ikisini birden mi kullanıyorsunuz? Ankete katılmayı ve yorum yapmayı unutmayın lütfen.

Bilgisayarımda Google DNS adresini kullanıyorum. Discord'a falan rahatça girmemi sağlıyor.

Bilgisayarımda Google DNS adresini kullanıyorum. Discord'a falan rahatça girmemi sağlıyor.

Gayet mantıklı. İnternet hızında herhangi bir dalgalanma yapıyor mu? DNS kullanmayalı bi' 6-7 sene olmuştur.

Lazım olursa Opera VPN.

Cloudflare kullanıyorum. Güvenli ve hızlı.

VPN sadece sitelerimi yurtdışına kapattığımda kontrol amaçlı kullanırım.

Benim kafam çok eski agalar, VPN malum sitelere girmek için kullanılır kafası var bende. Ne zaman lazım olsa VPN kullandığımda (malum değil bu arada) internet hızı bir hareketleniyor. Onun için hiç kullanmıyorum desem yeridir.

Bazı durumlarda torrent vb. ve güvenmediğim sitelere girerken VPN kullanır geçerim.

İş icabı (günün uzun bir süresi olduğu için) zaten Statik IP kullanmam gerekiyor onun için DNS işine hiç girmedim.

Ancak DNS konusunda tavsiyeleriniz varsa evde kullanmak için deneyebilirim. Gerçi o zamanda sanırım bankacılık işlemlerini yapamıyorsun değil mi?

Benim kafam çok eski agalar, VPN malum sitelere girmek için kullanılır kafası var bende. Ne zaman lazım olsa VPN kullandığımda (malum değil bu arada) internet hızı bir hareketleniyor. Onun için hiç kullanmıyorum desem yeridir.

Bazı durumlarda torrent vb. ve güvenmediğim sitelere girerken VPN kullanır geçerim.

İş icabı (günün uzun bir süresi olduğu için) zaten Statik IP kullanmam gerekiyor onun için DNS işine hiç girmedim.

Ancak DNS konusunda tavsiyeleriniz varsa evde kullanmak için deneyebilirim. Gerçi o zamanda sanırım bankacılık işlemlerini yapamıyorsun değil mi?
1. VPN aslında güvenliktir. Genel kullanıcının bunları sadece XXX kullanıyor olması tamamen bilinçsizlikle alakalı bir durum. Çünkü zamanında çevresi veya arkadaşları bu olayı bu şekilde lanse etmişler kendisine.
2. T*rrent sitelerde bunu kullanmak indireceğiniz dosyada size bir artı güvenilirlik veya görünmezlik sağlamaz.
3. DNS'ler geçici çözümlerdir. Çünkü ilgili dns'i banladığınızda üzerinden kullanım gerçekleşemez.
4. Evde DNS 1.1.1.1 olarak kullanabilirsiniz fakat dediğim gibi geçici çözümdür. Bankacılık işlemlerinizde herhangi bir problem yaşamaz aktif şekilde kullanabilirsiniz.

DNS'te VPN'de var. İkisini de kullanıyorum

Etkileşim için üye olun ya da giriş yapın!

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri