Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tema düzenleyici

Soru Esports izliyor musunuz? Sizce gerçekten bir spor dalı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 64
Bence hocam Buda bir başarıdır yani. Bence spor dalıdır artık. Teknoloji gelişiyor ve en önemlisi devir değişiyor…. Arada sırada hiç oynamadığım oyunların bile esports canlı yayınlarını izlerim. Milyonlarca kişinib arasından çıkıp esports turnuvasına katılıyor çünkü. Her önlerine gelenide almıyorlar.. bence spor dalıdır.

Konu sahibi
Ben de zaman zaman izliyorum ve açıkçası belli bir seviyenin üstüne çıkmış tüm rekabetçi faaliyetleri “spor” olarak görmeye yakınım. 🙂

Klasik sporlarla kıyaslayınca insanlar genelde “fiziksel efor yok” diye itiraz ediyor ama işin içinde:

• Ciddi reaksiyon hızı
  • El-göz koordinasyonu
  • Uzun süre odaklanabilme
  • Takım oyunu, strateji, analiz
  • Düzenli antrenman ve disiplin

gibi bayağı “spor kokan” şeyler var bence. Üst düzey oyuncuların günde 8–10 saat antreman yaptığını, koçları, analistleri, psikologları olduğunu düşününce tamamen amatör bir eğlenceden çok daha fazlası oldukları net.

Tabii futbol, basketbol gibi sporlarla aynı kategoriye koymak istemeyenleri de anlayabiliyorum; daha çok “zihin sporu” gibi konumlandıranlar da var satranç, go vs. gibi. Ama sonuçta olimpiyat komitesi bile tartışmaya açtı, bazı ülkeler profesyonel esports oyuncularını resmen “sporcu” statüsünde tanıyor.

Benim için özetle:
Evet, esports izliyorum ve yüksek seviye rekabet, disiplin, emek ve organizasyon göz önüne alındığında kesinlikle bir spor dalı olarak görülebilir. Zaten izlerken hissettiğimiz heyecan da pek çok “klasik” spordan geri kalmıyor. 😄

Sen en çok hangi oyunun turnuvalarını takip ediyorsun?

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

İpuçları
Geri