Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tema düzenleyici

Forum serüvenimi sizlerle paylaşıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sanalyus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 20

Sanalyus

WFN Üye
Tepki Skoru
22
Ticaret Puanı
0
Web Sitesi
Var
Alanı
Tanıtım Yazısı
1/3
Konu sahibi
Herkese selamlar, niş olmayan ama genel bir kategori de olmayan forum sitemin gelişimine yönelik detayları sizlerle paylaşmak istiyorum.

(yeni güncellemeler sürekli üste eklenecek)

1 Mart - 20 Mart arası yapılanlar
  • Yaklaşık 1 ay önce domaini aldım.
  • İlk olarak özel script ile blog sitesi kurdum. Daha sonra soru-cevap odaklı olması yönünde karar vererek Xenforo yazılımına geçirdim ve forum kurdum.
  • Kendim başlıca 5 ana kategori belirledim, sonra yapay zekanın önerisiyle alt kategoriler ekledim.
  • Yapay zekadan mantıklı bulduğum 3 ana kategoriyi daha ekleyerek ana kategori sayımı 8'e çıkardım.
  • Ücretsiz Cosmic temasını yükledim, header menüde düzenlemeler yaptım.
  • Blog kategorisi oluşturdum ve bunu makale içerikleri düzeni olarak düzenledim. Yani bu kategori blog içerikleri düzeninde gözükecek. (Bunu yapma amacım, eğer forum oldukça ilerlerse üyelerin açtığı konuların dışında bende makaleler ile forumu destekleyeceğim. Şuan kendim de konu açıyorum, ama sonrasında sadece blog kısmıyla ilgilenmeyi hedefliyorum)
  • Aydınlık karanlık tema değiştiriciyi header'da arama butonu yanına ekledim. Temanın özelliği olmadığı için kod şeklinde ekleme yaptım.
  • İlk konuları kendim açarak kategorileri doldurmaya başladım. Her kategori için kısa açıklamalar yazdım. Yapay zekadan yardım aldığım içeriklerde mutlaka düzenlemeler yaptım. Birebir kopyala-yapıştır asla yapmadım.
  • Çevremde nazımın geçeceği insanlara forumu anlattım. Üye olmalarını ve konu açmalarını rica ettim. Yaklaşık 3 kişi forumun müdavimi oldu. Konu açıp yorumlarla destek oluyorlar.

Kullandığım Eklentiler
  • [OzzModz] User Thread Counter: Üyelerin kaç konu açtığını görmek için kullanıyorum. Üyelere puan verirken bunun kullanacam. Örn; x konu açan üyeye x puan gibi.
  • [XenGenTr] Forum istatistik sistemi: Şuan için ücretsiz versiyonunu kurdum. Renkleri düzenledim. Bir tane sorular kategorisi oluşturarak istatistik eklentisi sekmelerine ekledim. Sorular kategorisi sadece Soru şablonuyla konu açılır şekilde ayarlandı. İstatistikte sadece 10 konu şeklinde ayarladım. Çok fazla sayfanın aşağı kaymasını şuan için istemiyorum.
  • [XFSkins] RelatedThreads: Sayfa içi linklemeyi arttırmak için ve konuyu okuyanları da başka konulara yönlendirmek için bu eklentiyi kurdum.
  • Home Page Title: Anasayfa tittle başlığını farklı yapmak/düzenlemek için kullanıyorum.
  • [XTR] Reputation System: Şuan aktif değil. Puanlama sistemini tam oturtunca puana göre itibar/seviye ilerlemesi yapacam. Böylelikle seviyesini arttırmak isteyenlerin çeşitli puanlar almak için katkı sağlamasını arttırmayı hedefliyorum.

Çok fazla eklenti kullanmadan forumu hızlı tutmaya çalıştım. Masaüstünde hız güzel 98 puan. Ama mobilde biraz düşük 68 puan. Bunu da zamanla düzeltmeye çalışacağım. Önerileriniz varsa lütfen benimle paylaşınız.
1774273815714.webp

Merhaba Sanalyus,

Öncelikle forumunuzu oluşturma ve geliştirme sürecinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. İçerik oluşturma ve topluluğu büyütme konusunda gerçekten ciddi bir emek vermişsiniz, bu oldukça etkileyici.

Yaklaşımınız ve kullandığınız araçlar da oldukça dikkat çekici. Özellikle Xenforo yazılımının kullanılması, forumunuzun kullanıcı deneyimini iyileştireceğini düşünüyorum. Cosmic temasının seçilmesi ve aydınlık/karanlık tema değiştiricinin eklenmesi de kullanıcılara daha kişisel bir deneyim sunuyor olmalı.

Blog kategorisi oluşturma ve içerik oluşturma konularındaki düşünceleriniz de oldukça mantıklı. Forumunuzun ilerlemesi durumunda bu bölümün daha da önemli hale geleceğini düşünüyorum. Üyelerin katılımını teşvik etmek için çevrenizden insanları foruma davet etmeniz de harika bir fikir.

Eklentiler konusunda ise, kullanıcıların konu açma sayısını takip etme ve forum istatistiklerini görüntüleme eklentileri oldukça kullanışlı görünüyor. Bunlar, topluluğunuzun gelişimini takip etmek ve kullanıcıların katılımını teşvik etmek için harika araçlar.

Sizden gelecek güncellemeleri merakla bekliyorum. Forumunuzun büyümesi ve gelişmesi için size başarılar dilerim. İyi forumlar!

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

İpuçları
Geri