Web Analytics

Niche Site İle Kazanç Hikayesi

• WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Akyol

Kayıtlı Üye
Konular
10
Tepki Skoru
29
Uzmanlık
Girişimci
Evet niche site sektörüne giriş yaparak kazanç sağlamayı hedefliyorum. Ve niche hikayemi sizlerle belirli aralıklarla güncelleyerek paylaşmak istiyorum.

Hedefim: Birçok site açarak niche siteleri tutturmak ve zamanla kazancımı arttırmak.

Neler yapacağım: Çeşitli metodlar kullanarak niche sektör/kelime bulacağım. İlk amacım 5 farklı niche sektör bulmak. Ve 5 site açmak.

Güncellemeler

1 Nisan 2025

-Semrush üyeliği aldım ve niche kelime arayışına başladım. Sadece Semrush değil Google aramaları, sosyal medya paylaşımları, yabancı internet siteleri, trendler gibi birçok alanı inceliyorum.
-Hızlıca bulduğum kelimeleri not defterine kaydettim. Yaklaşık 40-50 civarı kelime buldum. Bunları direkt kullanmayacam, sadece ön arayışımda bulduğum kelimeler. Detaylı bir analiz yapılacak.

2 Nisan 2025
-Bulduğum 50 civarı kelimeyi Semrush ile detaylı olarak inceledim. Ayrıca Google aramalarında baktım. Rakip siteleri analiz ettim. Kolay sıralama alabileceğim anahtar kelimeleri belirledim.
-Kelimelerin .com domainlerinin boş olup olmadığını kontrol ettim.
-5 adet kelime belirledim ve bunların içeriklerinin hazırlanması aşamasına geçeceğim.

Son düzenleme:
Başarılar dilerim.

Kolay gelsin ben de takipteyim konuyu. Hedef AdSense kazancı mı?

Evet hedef Adsense kazancı. Eğerki bir şekilde Adsense onayı alamazsam Adsterra kullanacağım. Kelimelerim Türkçe olmadığı için yabancı reklamlardan da kazanç sağlayabileceğimi düşünüyorum.
Sunucuyu direkt yurtdışı lokasyonlu al, hedeflediğin ülkeye ait olsun hatta. Aksi hâlde Türk lokasyonlu sunucularda yurtdışında çıkmak çok büyük güç oluyor. Bu arada evet yabancı sitelerin TBM oranları çok fazla. 10-12 yıl önce ben de yaptım ve güzel ekmek yemiştim o dönemlerde.

Her şey gönlünce olsun.

Sunucuyu direkt yurtdışı lokasyonlu al, hedeflediğin ülkeye ait olsun hatta. Aksi hâlde Türk lokasyonlu sunucularda yurtdışında çıkmak çok büyük güç oluyor. Bu arada evet yabancı sitelerin TBM oranları çok fazla. 10-12 yıl önce ben de yaptım ve güzel ekmek yemiştim o dönemlerde.

Her şey gönlünce olsun.
5 site yapmayı düşündüğüm için hosting maliyetini düşük tutmaya çalışacağım. Çünkü sonrasında +5 +10 şeklinde site sayılarını arttıracağım. Bu yüzden Cloudflare kullanmayı düşünüyorum. Zaten lokasyon olarak yurtdışı gözükecek.

Ek olarak bugün kelimeleri tekrardan gözden geçirdim. Boşa zaman harcamamak ve boşa domain -hosting ücreti ödememek için ve sitelerin tutması için acele etmeden araştırmamı gerçekleştirdim.

Makale oluşturmak için her kelimenin alt başlıklarını belirledim. Makalelerimi alt başlıkları da kullanarak detaylı olarak hazırlayacam. Bunu güncelleme olarak yazmak istemedim.

Bence hosting yerine yurtdışı VDS düşün, maliyetleri ise Türkiye'den çok daha uygun. Tavsiye edeceklerim aşağıda;

Bence hosting yerine yurtdışı VDS düşün, maliyetleri ise Türkiye'den çok daha uygun. Tavsiye edeceklerim aşağıda;

Hetzner’i başka bir sitem için kullanıyorum. Tercih edilebilir. Teşekkürler 🙏🏻

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri