Web Analytics

Yapay zeka gelecek için bir tehtit mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan R. Reddington
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 157
  • WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

R. Reddington

Kayıtlı Üye
Konular
1.005
Tepki Skoru
13
Uzmanlık
Webmaster
Yapay zeka gelecek için bir tehtit mi?

Yapay zeka, bilgisayar sistemlerinin insan benzeri düşünme ve karar verme yeteneklerini simüle etmek için kullanılan bir teknolojidir. Makine öğrenmesi ve derin öğrenme gibi alt alanları bulunmaktadır. Yapay zeka, verileri analiz ederek öğrenme ve problem çözme becerilerini geliştirebilir.

Yapay zeka, birçok alanda büyük ilerlemeler sağlamıştır. Sağlık sektöründe hastalıkların erken teşhisi, otomotiv sektöründe sürücüsüz araçlar, finans sektöründe risk analizi gibi birçok alanda yapay zeka kullanılmaktadır. Bununla birlikte, yapay zekanın etik ve güvenlik konuları da tartışma konusudur.

Yapay zekanın gelecek için tehdit oluşturup oluşturmayacağı ise tartışmalı bir konudur. Bazıları yapay zekanın işsizliğe neden olabileceğini ve insanların yerini alabileceğini düşünürken, diğerleri ise yapay zekanın insan hayatını kolaylaştıracağını ve yeni iş alanları yaratacağını savunmaktadır.

Önemli olan, yapay zekanın gelişimini denetlemek ve etik kurallar çerçevesinde kullanımını sağlamak olacaktır. Bu sayede yapay zeka insanlığa fayda sağlayacak ve potansiyel tehditlerin önüne geçilebilecektir.

Bir tık sakat gibi geliyor bana. Arkadaş bu yapay zeka her şeyi yapıyor insanı korkutuyor. :D

Benim için teknolojik bir kolaylıktan başka bir şey ifade etmiyor, adı ustunde yapay işte :D

aksine insanlara fayda sağlıyor. içerik konusunda hız kazandırıyor. ek olarak, direkt cevap veriyor her konu hakkında. muhteşem bir yardımcı yani :)

Katılıyorum, büyük kolaylık ve zaman tasarrufu.

Şu anda kolaylık, zaman tasarrufu gibi gelebilir fakat zaman geçtikçe sıkıntı olabilir. En azından insanları işlerinden edebilir, ki şu anda da başladı.

Şu anda kolaylık, zaman tasarrufu gibi gelebilir fakat zaman geçtikçe sıkıntı olabilir. En azından insanları işlerinden edebilir, ki şu anda da başladı.
Kesinlikle size katılıyorum. Ancak verimliliği artırıyor. Ek olarak, yeni iş alanları açacağını düşünüyorum. Yeni sahalar açarak, daha fazla insana istihdam sağlayabilir. Elbette, daha vasıflı işler için bu olacak gibi duruyor. Temel bakış açısı bu yönde. Beklenti bu yani. Birileri işinden olacak. Bununla birlikte, başkaları iş bulacak.

Kesinlikle size katılıyorum. Ancak verimliliği artırıyor. Ek olarak, yeni iş alanları açacağını düşünüyorum. Yeni sahalar açarak, daha fazla insana istihdam sağlayabilir. Elbette, daha vasıflı işler için bu olacak gibi duruyor. Temel bakış açısı bu yönde. Beklenti bu yani. Birileri işinden olacak. Bununla birlikte, başkaları iş bulacak.

Yapay zekanın istihdam sağlayacağını hiç sanmıyorum. Şu anda bile insanların yaptığı çoğu işi yapabiliyor, daha da kötüye gidecek. İnternette videolar görüyorsundur, üniversite öğrencileri laptoplarıyla hocaların söylediklerini kaydediyor, yapay zekaya yüklüyor ve hem özetini çıkartıyor hem de potansiyel sınav sorularını öğreniyor. Öğrencilerde çalışma ve anlama denilen bir şey olmuyor. Bu da gelecekte her iş alanında sıkıntılı çalışanlar anlamına geliyor.

Geçen gün bile arkadaşım, kızını ChatGPT kullanırken yakalamış, bütün sınav sorularını sormuş, oradan cevaplarını almış falan. Kız daha ilkokul 5. sınıfta...

Bir yapay zekanın insan gibi düşünerek verdiği cevap.
Artı ve eksi noktalarını belirtiyor aslında. Tabi ki bunların dışında da bir çok seçenek bunların içine eklenebilir.

Artı Noktalar (Fırsatlar):

1. Verimlilik Artışı: YZ, insan müdahalesi olmadan hızlı ve doğru analizler yapabilir. Bu da, iş süreçlerinin hızlanması, üretkenliğin artması ve hataların azalması anlamına gelir. Örneğin, sağlık alanında hastalıkların erken tespiti veya finans sektöründe risk analizleri gibi.
  2. Yenilikçi Çözümler: YZ, karmaşık problemlere yaratıcı çözümler geliştirebilir. Otomatik sistemler, robotlar veya yapay zekâ destekli araştırmalarla, bilimsel ve teknolojik gelişmeler daha hızlı gerçekleşebilir.
  3. İnsan Hayatını Kolaylaştırma: YZ, günlük hayatı kolaylaştıracak uygulamalara olanak tanır. Akıllı evler, kişisel asistanlar, otonom araçlar gibi yenilikler, yaşam kalitesini artırabilir.
  4. Erişilebilirlik ve Kapsayıcılık: YZ, çeşitli engelleri olan kişilere yardım edebilir. Örneğin, görme engelli bireyler için sesli rehberlik sistemleri veya işitme engelli bireyler için yazılı çeviri teknolojileri, hayatı daha erişilebilir hale getirebilir.
Eksi Noktalar (Tehditler):

1. İşsizlik: Otomasyon ve yapay zekâ, birçok sektörde insan gücünün yerini alabilir. Özellikle düşük vasıflı işler, YZ ile yapılabilir hale geldiğinde, işsizlik oranları artabilir. Bu durum toplumsal eşitsizliği derinleştirebilir.
  2. Gizlilik ve Güvenlik Riskleri: YZ'nin kullanımıyla, kişisel verilerin toplanması ve analiz edilmesi yaygınlaşacaktır. Bu, mahremiyetin ihlali ve veri sızıntıları gibi güvenlik tehditlerini gündeme getirebilir.
  3. Kontrol Sorunu: YZ, belirli bir düzeye kadar otonom hale geldiğinde, insanlar üzerindeki kontrol azalabilir. Yanlış algoritmalar veya kötü niyetli kullanımlar, önemli sonuçlara yol açabilir. Örneğin, otonom silahlar veya kötüye kullanım amaçlı yapay zekâ sistemleri.
  4. Toplumsal Etkiler ve Eşitsizlik: YZ'nin gelişimi, bazı ülkeler veya büyük teknoloji şirketleri tarafından daha hızlı benimsenebilir, bu da küresel eşitsizliği artırabilir. Ayrıca, YZ'nin karar verme süreçlerinde insanlar, algoritmalara tamamen güvenmeye başladığında, önyargılar ve adaletsizlikler de olabilir.

Yapay zekanın istihdam sağlayacağını hiç sanmıyorum. Şu anda bile insanların yaptığı çoğu işi yapabiliyor, daha da kötüye gidecek. İnternette videolar görüyorsundur, üniversite öğrencileri laptoplarıyla hocaların söylediklerini kaydediyor, yapay zekaya yüklüyor ve hem özetini çıkartıyor hem de potansiyel sınav sorularını öğreniyor. Öğrencilerde çalışma ve anlama denilen bir şey olmuyor. Bu da gelecekte her iş alanında sıkıntılı çalışanlar anlamına geliyor.

Geçen gün bile arkadaşım, kızını ChatGPT kullanırken yakalamış, bütün sınav sorularını sormuş, oradan cevaplarını almış falan. Kız daha ilkokul 5. sınıfta...

Ben bunu anlamlı ve değerli buluyorum. Çünkü, zeka bu değil midir zaten? neden kolaylıkla yapılabilen bir şeyi, zorlanarak yapsın ki? çocuğumuzu takdir ettim :) önemli olan bu zaten. bir işi vaktinde yapmak. bir işi doğru biçimde yapmak.

Eee, yapay zeka bunu yapıyorsa neden çocuk uğraşsın ki? İş hayatına girecek. diyelim ki içerik yazacak. 1 gün kendini kasacak. 1 hafta boyunca yetiştiremeyecek. vakit nakittir bana göre. hızlı biçimde çözüme gidebiliyorsa zekidir :) yeni kuşak gümbür gümbür geliyor diye yorumladım :) gülümsetti örneğiniz.

Elbette, istihdamı şekillendireceği gerçeği mevcut. Nereden baktığımız önemli.

Ben bunu anlamlı ve değerli buluyorum. Çünkü, zeka bu değil midir zaten? neden kolaylıkla yapılabilen bir şeyi, zorlanarak yapsın ki? çocuğumuzu takdir ettim :) önemli olan bu zaten. bir işi vaktinde yapmak. bir işi doğru biçimde yapmak.

Eee, yapay zeka bunu yapıyorsa neden çocuk uğraşsın ki? İş hayatına girecek. diyelim ki içerik yazacak. 1 gün kendini kasacak. 1 hafta boyunca yetiştiremeyecek. vakit nakittir bana göre. hızlı biçimde çözüme gidebiliyorsa zekidir :) yeni kuşak gümbür gümbür geliyor diye yorumladım :) gülümsetti örneğiniz.

Elbette, istihdamı şekillendireceği gerçeği mevcut. Nereden baktığımız önemli.

Enteresan bir kafa yapınız var, takdir ettim. Bir konuyu öğrenmeden sadece cevap yazan çocuğu tebrik etmeyi başka bir şekilde açıklayamazdım.

Yapay zeka, teknolojik gelişmeler ve insan yaşamını kolaylaştırmak için kullanılan bir araçtır. Denetlenmesi ve etik kurallara uygun kullanılması önemlidir. Potansiyel tehditleri engellemek için doğru yönlendirme yapılmalıdır.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri