Web Analytics

300k bütçeyle hangi araba alınmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Chanson
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 133
  • WebmasterForum.Net içerisinde paylaşım yapmakta tamamen özgürsünüz! Detaylar için İçerik Oluşturma Duyurusu! konumuza göz atabilirsiniz.

Chanson

Kayıtlı Üye
Konular
1
Tepki Skoru
2
Meslek
Yazılım Hizmetleri
Merhabalar tüm forum üyeleri. Sorum başlıktaki gibi. 300k bütçem var ve bu fiyat civarlarına ilk arabamı almak istiyorum.

Arabadan beklediklerim (Haliyle parasına göre):
--Sanayiyle beni çok uğraştırmayacak ve yolda bırakmayacak bir araba
--Nispeten tip olarak düzgün bir araba

Baktığımda bu fiyatlara daha çok Albea, Lada Vega araçlarını çok gördüm. Bir tane de 280k ya ağır hasarlı ama tamamen yenilenmiş ve muayeneden geçmiş bir Opel Astra Sedan 1.3 CDTI Enjoy buldum ama tabii ne kadar sağlıklı olur o konuda bir fikrim yok.

Yaşım 18 ve buna göre araba önermenizi istiyorum yani Broadway, Tofaş tarzında bir araba almak değil amacım.
Görüp bilgisi olan abilerim, ablalarım, kardeşlerim yorumlarını bırakırsa çok memnun olurum.

Son düzenleme:
Corsa, Clio, Latitüde, Megane 2 aklıma gelenler bunlar.

Corsa C benzin+lpg öneririm, elbette (işi bilen) bir ustaya göstererek alabilirsiniz.

Corsa, Clio, Latitüde, Megane 2 aklıma gelenler bunlar.
Teşekkürler hocam megane 2 ve latitude aklımda bulunsun. Peki sizce ağır hasar kayıtlı bir araç almak mantıklı mı? Üstte de yazdığım gibi sıfırdan yapılmış ama yine de bilemedim.

Corsa C benzin+lpg öneririm, elbette (işi bilen) bir ustaya göstererek alabilirsiniz.
Size de yorumunuz için teşekkür ederim. Daha önce Corsa kullanma fırsatım oldu ama içim pek ısınamamıştı bu arabaya.

Son düzenleme:
Ağır hasarlı araç alma. Alacağın araçtan da fazla performans peklememek lazım. Bütçenle doğru orantılı olarak modeli eski olacaktır. Eski olmasından dolayı da kilometresi 300k ve üzeri olacaktır. Senin yerinde olsam 2-3 sene kullanacağım bir arabaya bu kadar para vermem. Bankaya falan yatır 3 aylık 50-60k pasif gelir sağlarsın. Belki karşına kelepir bir araba çıkar.

Normalde alınır ama o bütçe aralığı için alınmaz, nasıl kaza yapıp hangi ustanın topladığına bağlı.

• Ağır hasarlı araçlara kesinlikle bulaşmayın. (Nasıl toplandığını bilmediğiniz araçlar size ileride sıkıntı yaratabilir)
  • Parçaları bulunan araçlara yönelin. (Fiat ve Renault gibi)
  • Sarı site üzerinde bulunan fiyatları afaki fiyatlardır. (Çevrenizde bulunan araçlara bakarak kendinize bir fiyat belirleyin)
  • Bulunduğunuz lokasyondaki araç pazarlarını sürekli olarak ziyaret edin.

Bu yaşta kullanabileceğin araçlar HB tarzı araçlar olacaktır. O fiyat aralığında Renault Clio bakabilirsiniz. Albea ilk aracımdı beni hiç üzmedi, parçalarını her yerde bulabilirsiniz.

• Ağır hasarlı araçlara kesinlikle bulaşmayın. (Nasıl toplandığını bilmediğiniz araçlar size ileride sıkıntı yaratabilir)
  • Parçaları bulunan araçlara yönelin. (Fiat ve Renault gibi)
  • Sarı site üzerinde bulunan fiyatları afaki fiyatlardır. (Çevrenizde bulunan araçlara bakarak kendinize bir fiyat belirleyin)
  • Bulunduğunuz lokasyondaki araç pazarlarını sürekli olarak ziyaret edin.

Bu yaşta kullanabileceğin araçlar HB tarzı araçlar olacaktır. O fiyat aralığında Renault Clio bakabilirsiniz. Albea ilk aracımdı beni hiç üzmedi, parçalarını her yerde bulabilirsiniz.
Alırsam sanırım Albea alacağım ya da duruma göre belki biraz daha bekleyip orta seviye bir araç alabilirim. Aile arabası olarak HB, Sedan ve Station Wagon kullandım benim için istediklerimi karşıladığı sürece ne olduğunun önemi yok.
Ayrıca yorum yapan herkese teşekkürler. Karşıma uygun bir araba çıkması durumunda değerlendiririm. Araba işleri aldım bitti olmuyor zaten. Kazalı araçlara bulaşmamam gerektiğini de anladım hem buradan hem de internetteki araştırmalarım sonucu.

Son düzenleme:
@Ufuk, abi bu alanda tecrübelidir 👍

Etkileşim için üye olun ya da giriş yapın!

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Bu konuyu görüntüleyenler

• Geri