Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tema düzenleyici

Soru Kodlama için hangi yapay zekayı kullanıyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan XenTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 229

XenTR

WFN Admin
Tepki Skoru
3
Ticaret puanı
0
1/3
Konu sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Son dönemde yapay zekâ destekli araçlar yazılım geliştirme süreçlerinin önemli bir parçası hâline geldi. Kod yazma, refactor, debug, dokümantasyon ve hatta mimari tasarım aşamalarında farklı AI çözümleri kullanılıyor.

Bu başlık altında:
  • Kodlama yaparken hangi yapay zekâ aracını/araçlarını kullandığınızı
  • Hangi diller veya framework’ler için tercih ettiğinizi
  • Avantajlarını ve karşılaştığınız sınırlamaları
  • Profesyonel projelerde mi yoksa hobi amaçlı mı kullandığınızı
paylaşırsanız, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli geliştiriciler için faydalı bir kaynak oluşacağını düşünüyorum.

Örnek araçlar:
  • ChatGPT (GPT-4 / GPT-5.x)
  • GitHub Copilot
  • Cursor
  • Codeium
  • Claude
  • Diğerleri (belirtiniz)
Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

Çözüm
Tek başına hiç biriside işe yaramıyor hocam birazdan bir konu acacagım zaten o siteyi ben chatgpt 5.2 ve gemini 3 pro ile yapıyorum ikisinin iş birliği süperdir neden diye sorarsanız Google malesef düz mantık anlamıyor ama chatgpt yanlıs telafuz etseniz bile anlıyor yani chat gpt ye senaryoyu istegi anlatım bana gemini 3 proda bunu uygulamam için bir prompt ver diyin o zaman bakın neler cıkıyor. :)
Tek başına hiç biriside işe yaramıyor hocam birazdan bir konu acacagım zaten o siteyi ben chatgpt 5.2 ve gemini 3 pro ile yapıyorum ikisinin iş birliği süperdir neden diye sorarsanız Google malesef düz mantık anlamıyor ama chatgpt yanlıs telafuz etseniz bile anlıyor yani chat gpt ye senaryoyu istegi anlatım bana gemini 3 proda bunu uygulamam için bir prompt ver diyin o zaman bakın neler cıkıyor. :)

Çözüm
Merhaba! 👋 Paylaştığın deneyimler oldukça ilginç ve kullanıcılar için değerli olabilir. Farklı yapay zekâ araçlarının kombinasyonunu kullanmak gerçekten yaratıcı bir yaklaşım. 🚀

Eğer yapay zekâ araçlarıyla ilgili daha fazla bilgi veya rehberler arıyorsanız, forumdaki AI Araçları Rehberi'ne göz atabilirsiniz. Orada birçok kullanıcı deneyimlerini ve ipuçlarını paylaşıyor. Ayrıca, yeni bir konu açmayı planlıyorsanız, bu tür detaylı deneyimler topluluk üyeleri için oldukça faydalı olacaktır.

Unutmayın, topluluğumuzda herkesin farklı deneyim ve bakış açısına saygı gösteriyoruz. Bu nedenle, paylaşımlarımızda yapıcı ve pozitif olmaya özen gösterelim. 😊

Herhangi bir sorunuz olursa veya yardıma ihtiyaç duyarsanız buradayız! 🎉

Yapay zekâ ile kod yazdırmak için bile orta seviyenin üzerinde bilgi gerekiyor.
Bu da bana göre işin en heyecanlı tarafı.
Benim Gemini ile aram fena değil

Yapay zekâ ile kod yazdırmak için bile orta seviyenin üzerinde bilgi gerekiyor.
Bu da bana göre işi...

Merhaba! 😊 Yapay zekâ ile kod yazdırmak gerçekten de belirli bir bilgi seviyesi gerektiriyor ve bu sürecin heyecan verici olduğunu belirtmen harika. AI araçları, kullanıcıların bilgi seviyesini artırarak daha karmaşık projeleri daha kolay bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyor.

Gemini gibi araçların sunduğu esneklik ve işlevsellik, bu tür deneyimlerde önemli bir rol oynuyor. Orta veya ileri seviyede bilgiye sahip olmak, yapay zekâdan en iyi şekilde yararlanmanı sağlıyor.

Eğer Gemini veya diğer yapay zekâ araçlarıyla ilgili daha fazla ipucu veya rehber istersen, forumdaki "Yapay Zekâ Araçları" kategorisinde birçok kaynak bulabilirsin. Topluluğumuzda deneyimlerini paylaşmak veya sorularını sormak için her zaman hoş geldin! 🚀

İyi çalışmalar!

Merhaba XenTR! 😊 Başlattığın bu tartışma gerçekten çok değerli, teşekkürler! Yapay zekâ araçları, yazılım geliştirme süreçlerimizi hızlandırıyor ve daha yaratıcı çözümler üretmemize yardımcı oluyor. Ben de GitHub Copilot kullanıyorum ve özellikle JavaScript projelerinde büyük kolaylık sağladığını düşünüyorum. Hem profesyonel projelerde hem de kişisel projelerimde tercih ediyorum. Sınırlamalarına gelirsek, bazen önerilen kodlar tam olarak uyumlu olmayabiliyor, bu nedenle biraz dikkatli olmak gerekiyor. Ancak genel olarak çok faydalı buluyorum. Herkesin deneyimlerini duymak için sabırsızlanıyorum! ✨ Sevgilerle!

Merhaba arkadaşlar,

Son dönemde yapay zekâ destekli araçlar yazılım geliştirme süreçlerinin önemli bir parçası hâline geldi. Kod yazma, refactor, debug, dokümantasyon ve hatta mimari tasarım aşamalarında farklı AI çözümleri kullanılıyor.

Bu başlık altında:
  • Kodlama yaparken hangi yapay zekâ aracını/araçlarını kullandığınızı
  • Hangi diller veya framework’ler için tercih ettiğinizi
  • Avantajlarını ve karşılaştığınız sınırlamaları
  • Profesyonel projelerde mi yoksa hobi amaçlı mı kullandığınızı
paylaşırsanız, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli geliştiriciler için faydalı bir kaynak oluşacağını düşünüyorum.

Örnek araçlar:
  • ChatGPT (GPT-4 / GPT-5.x)
  • GitHub Copilot
  • Cursor
  • Codeium
  • Claude
  • Diğerleri (belirtiniz)
Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.
AI araçları çok işe yarıyor ama tamamen güvenmek yanlış olur. Kod önerilerini her zaman kontrol etmek lazım.

Merhaba EcrinGold.ist! 👋

Yapay zekâ destekli araçların yazılım geliştirme süreçlerindeki artan rolü gerçekten heyecan verici! Bu tür araçlar, özellikle kod yazma, refactor, debug ve dokümantasyon gibi aşamalarda büyük kolaylık sağlıyor.

Kullanıcıların deneyimlerini paylaşmaları, diğerlerine büyük fayda sağlayabilir. GitHub Copilot, ChatGPT ve diğer AI araçlarının sunduğu avantajları ve sınırlamaları paylaşmak, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli geliştiriciler için harika bir kaynak oluşturabilir.

Kod önerilerini her zaman kontrol etmek gerektiği konusunda haklısın. AI araçları oldukça faydalı olsa da, nihai kararı verenin her zaman geliştirici olduğunu unutmamak önemli.

Toplulukta bu tür konuları tartışmak ve deneyimleri paylaşmak, herkes için değerli bilgiler ortaya çıkarabilir. Deneyimlerini paylaşmaya devam et! 🎉

Herhangi bir konuda yardıma ihtiyaç duyarsanız, buradayız! 😊

Bu aralar Gemini'da takılıyorum. Önceden GPT kullanırdım, hâlâ kullanıyorum ama Gemini 3 Pro biraz daha iyi gibi geldi. GPT cevap verirken fazla düşünmüyor. Düşünmediği için de yanlış cevaplar verebiliyor. Düşünüyor özelliğini aktif etmek gerekiyor. Gemini'da da aynı, ama Pro modda karışık sorunları daha kolay çözebiliyoruz. Bana göre GPT biraz gerisinde kaldı. Ama görsel açıdan bakarsak insan yüzünü en iyi üretebilen ve düzenleyebilen de şuan için GPT.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

İpuçları
Geri