internette birçok panel ucretlı tema ve yazılım var ama namlessmc ucretsız ve turk oyuncular tarafından cok bılınmıyor yada tercıh edılmıyor server kurmak ısteyen arkadaslar ıcın detaylı bır rehber hazırlamak ıstedım
Bır minecraft server kurdunuz örnek : Paper 1.21.11 Survıval burda oynayan oyuncular için bir web sitesi yapmanız gerekır piysada inanılmaz bir tekelleşme var be tüm siteler birbirinin kopyası altyapı aynı ve ücretli sistemler namelessmc kullanarak özgün ve aynı özellıklerı sunan bir portal yapabilirrsiniz örnek bi çalışma yaptım www.axsarnetwork.com burdan inceleyebilirsiniz ..
Adım Adım Anlatıyor olucam ...
bu islemleri yaparken ssl sertifikasi almis bir domain ile baslamaniz onemli sunucu da ucretsiz ssl sertifika almayi ve cloudflare ayarlari gibi detayli islemleri yardim lazim olursa konunun altina sormaniz yeterli Web Sunucu yapilandirma ve tema editleme gibi rehberleride hazirliyorum ...
Bır minecraft server kurdunuz örnek : Paper 1.21.11 Survıval burda oynayan oyuncular için bir web sitesi yapmanız gerekır piysada inanılmaz bir tekelleşme var be tüm siteler birbirinin kopyası altyapı aynı ve ücretli sistemler namelessmc kullanarak özgün ve aynı özellıklerı sunan bir portal yapabilirrsiniz örnek bi çalışma yaptım www.axsarnetwork.com burdan inceleyebilirsiniz ..
Adım Adım Anlatıyor olucam ...
Yeni bir başlangıç zamanı geldi
NamelessMC'yi seçtik. Başlamak için kurulum ortamınızı seçin.- Linux'ta kurulum (örneğin VPS)
- Bir web barındırma hizmetine kurulum
VPS'ye kurulum
Bağımlılıklar
- PHP veya (önerilen) aşağıdaki uzantılarla: 7.48.08.1
- php-curl (isteğe bağlı)
- php-exif (isteğe bağlı)
- PNG ve JPEG desteğiyle PHP-GD
- php-mbstring
- php-mysql veya php-mysqlnd
- php-pdo
- php-XML
- MySQL veya daha üzeri (MySQL önerilir) veya MariaDB veya daha üzeri5.7.22810.2
- Bir web sunucusu (Apache, NGINX, Caddy vb.)
- PHP veya (önerilen) aşağıdaki uzantılarla: 7.48.08.1
Kurulum
Burada Ubuntu veya Debian'a NamelessMC kurulumunu ele alacağız. En son sürümü (Ubuntu 22.04 veya Debian 11 bullseye) kullanmanızı öneririz, böylece en son yazılımı almak için üçüncü taraf depolara ihtiyacınız olmaz.
Bağımlılıkların kurulması
Aşağıdaki komutlar, bu bağımlılıkları nasıl kurabileceğinize dair sadece bir örnektir. Doğru paketleri kurmak için lütfen işletim sisteminizin paket yöneticisine danışın.
Seçtiğiniz dağıtım ve dağıtım sürümüne bağlı olarak (yeterince güncel varsayarsak) desteklenen PHP 7.4, 8.0 veya 8.1 kurulumu yapılacaktır. Dağıtımınızın merkezi deposunu kullanmanızı öneririz. Ancak, dağıtımınızın sağladığı sürüm yerine en son PHP sürümünü kullanmak istiyorsanız, üçüncü taraf bir depo ekleyin, örneğin https://deb.sury.org/-
Bash:
İçeriği sadece üyelerimiz görebilir.
Dosyaları İndir
Bu sürecin ilk adımı, web sitesinin yaşayacağı klasörü oluşturmaktır.
Bash:İçeriği sadece üyelerimiz görebilir.
Web sitesi için yeni bir dizin oluşturduktan sonra, NamelessMC'yi indirip çıkarabilirsiniz. Bunu manuel olarak yapabilir veya aşağıdaki örnek komutu kullanarak otomatik olarak yapabilirsiniz
-
Bash:
İçeriği sadece üyelerimiz görebilir.
- Dosyaların doğru kullanıcıya ait olduğundan ve doğru izinlere sahip olduğundan emin olun:
-
Bash:
İçeriği sadece üyelerimiz görebilir. - Artık tüm dosyalar indirildiğine göre, veritabanını yapılandırmamız gerekiyor.
Daha fazla devam etmeden önce bir veritabanı kurulumu ve o veritabanı için doğru izinlere sahip bir kullanıcıya ihtiyacınız olacak. Web siteniz için hızlıca bir kullanıcı ve veritabanı oluşturmak için aşağıya bakınız. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen Kurulum MySQL sayfasına göz atın.
mysql <span>-</span>u root <span>-</span>p -
Bash:
İçeriği sadece üyelerimiz görebilir. NamelessMC'yi başarıyla kurdunuz
NamelessMC'yi başarıyla kurdunuz. Şimdi geriye sadece web sunucu yapılandırmanızı kurmak kaldı
Bu basit adımlarla Ubuntu yada herhangı linux kurulu bır vps yada dedıcated sunucuya kurulumu yapabilirsiniz yardıma ihtiyacınız olursa hangı aşamada olursa olsun mesaj atmanız yeterli yeterki birbirinin aynısı sistemlerden kurtulup özgün içerikler üreten bir topluluk oluşsun ...
bu islemleri yaparken ssl sertifikasi almis bir domain ile baslamaniz onemli sunucu da ucretsiz ssl sertifika almayi ve cloudflare ayarlari gibi detayli islemleri yardim lazim olursa konunun altina sormaniz yeterli Web Sunucu yapilandirma ve tema editleme gibi rehberleride hazirliyorum ...