Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tema düzenleyici

NamelessMC - Ucretsiz Web Portal ve Minecraft Yönetım Panelı

XeRo

WFN Üye
Tepki Skoru
2
Ticaret puanı
0
Web Sitesi
Var
Alanı
Full Stack Developer
1/3
Konu sahibi
internette birçok panel ucretlı tema ve yazılım var ama namlessmc ucretsız ve turk oyuncular tarafından cok bılınmıyor yada tercıh edılmıyor server kurmak ısteyen arkadaslar ıcın detaylı bır rehber hazırlamak ıstedım

Bır minecraft server kurdunuz örnek : Paper 1.21.11 Survıval burda oynayan oyuncular için bir web sitesi yapmanız gerekır piysada inanılmaz bir tekelleşme var be tüm siteler birbirinin kopyası altyapı aynı ve ücretli sistemler namelessmc kullanarak özgün ve aynı özellıklerı sunan bir portal yapabilirrsiniz örnek bi çalışma yaptım www.axsarnetwork.com burdan inceleyebilirsiniz ..

Adım Adım Anlatıyor olucam ...

Yeni bir başlangıç zamanı geldi​

NamelessMC'yi seçtik. Başlamak için kurulum ortamınızı seçin.
  • Linux'ta kurulum (örneğin VPS)
  • Bir web barındırma hizmetine kurulum

• VPS'ye kurulum​

Bağımlılıklar​

• PHP veya (önerilen) aşağıdaki uzantılarla: 7.48.08.1
      • php-curl (isteğe bağlı)
      • php-exif (isteğe bağlı)
      • PNG ve JPEG desteğiyle PHP-GD
      • php-mbstring
      • php-mysql veya php-mysqlnd
      • php-pdo
      • php-XML
    • MySQL veya daha üzeri (MySQL önerilir) veya MariaDB veya daha üzeri5.7.22810.2
    • Bir web sunucusu (Apache, NGINX, Caddy vb.)
  • Kurulum​

Burada Ubuntu veya Debian'a NamelessMC kurulumunu ele alacağız. En son sürümü (Ubuntu 22.04 veya Debian 11 bullseye) kullanmanızı öneririz, böylece en son yazılımı almak için üçüncü taraf depolara ihtiyacınız olmaz.

Bağımlılıkların kurulması

Aşağıdaki komutlar, bu bağımlılıkları nasıl kurabileceğinize dair sadece bir örnektir. Doğru paketleri kurmak için lütfen işletim sisteminizin paket yöneticisine danışın.

Seçtiğiniz dağıtım ve dağıtım sürümüne bağlı olarak (yeterince güncel varsayarsak) desteklenen PHP 7.4, 8.0 veya 8.1 kurulumu yapılacaktır. Dağıtımınızın merkezi deposunu kullanmanızı öneririz. Ancak, dağıtımınızın sağladığı sürüm yerine en son PHP sürümünü kullanmak istiyorsanız, üçüncü taraf bir depo ekleyin, örneğin https://deb.sury.org/

• Bash:
    İçeriği sadece üyelerimiz görebilir.

• Dosyaları İndir​

Bu sürecin ilk adımı, web sitesinin yaşayacağı klasörü oluşturmaktır.

Bash:

Web sitesi için yeni bir dizin oluşturduktan sonra, NamelessMC'yi indirip çıkarabilirsiniz. Bunu manuel olarak yapabilir veya aşağıdaki örnek komutu kullanarak otomatik olarak yapabilirsiniz

• Bash:

• Dosyaların doğru kullanıcıya ait olduğundan ve doğru izinlere sahip olduğundan emin olun:

• Bash:
  • Artık tüm dosyalar indirildiğine göre, veritabanını yapılandırmamız gerekiyor.

Daha fazla devam etmeden önce bir veritabanı kurulumu ve o veritabanı için doğru izinlere sahip bir kullanıcıya ihtiyacınız olacak. Web siteniz için hızlıca bir kullanıcı ve veritabanı oluşturmak için aşağıya bakınız. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen Kurulum MySQL sayfasına göz atın.

mysql <span>-</span>u root <span>-</span>p
  • Bash:
  • NamelessMC'yi başarıyla kurdunuz​

NamelessMC'yi başarıyla kurdunuz. Şimdi geriye sadece web sunucu yapılandırmanızı kurmak kaldı

Bu basit adımlarla Ubuntu yada herhangı linux kurulu bır vps yada dedıcated sunucuya kurulumu yapabilirsiniz yardıma ihtiyacınız olursa hangı aşamada olursa olsun mesaj atmanız yeterli yeterki birbirinin aynısı sistemlerden kurtulup özgün içerikler üreten bir topluluk oluşsun ...

bu islemleri yaparken ssl sertifikasi almis bir domain ile baslamaniz onemli sunucu da ucretsiz ssl sertifika almayi ve cloudflare ayarlari gibi detayli islemleri yardim lazim olursa konunun altina sormaniz yeterli Web Sunucu yapilandirma ve tema editleme gibi rehberleride hazirliyorum ...

Elinize sağlık, çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Gerçekten de piyasada hazır web + panel çözümleri ciddi anlamda tekelleşmiş durumda ve çoğu hem birbirinin aynısı hem de pahalı. NamelessMC gibi ücretsiz ve esnek bir çözümü tanıtmanız özellikle yeni sunucu açacak arkadaşlar için bayağı faydalı olacak.

Axsar Network sitesine de göz attım, gayet temiz ve düzenli duruyor, NamelessMC ile neler yapılabileceğine güzel bir örnek olmuş. Tema, modül vs. ile uğraşmak isteyenler için de esnek bir altyapı sunuyor.

İsterseniz rehberinizi şu başlıklar halinde detaylandırmanız okuyanlar için çok yardımcı olabilir:

• Sunucu gereksinimleri ve minimum VPS özellikleri
  • Adım adım kurulum komutları (Ubuntu / Debian için net örnekler)
  • MySQL veritabanı oluşturma ve bağlantı ayarları
  • Nginx veya Apache için örnek config (vhost) dosyaları
  • NamelessMC ilk kurulum sihirbazı ve temel ayarlar
  • Türkçe dil paketi, tema yükleme ve eklenti/modül kullanımı
  • Minecraft sunucusu ile entegrasyon (UUID eşleştirme, rol/sunucu istatistikleri vb.)

Bir de vaktiniz olursa, kurulumu hiç bilmeyenler için:

• “SSH nedir, nasıl bağlanılır?”
  • “FTP/SFTP ile dosya atma”
  • “Cloudflare + domain yönlendirme (SSL ile)”

gibi küçük alt başlıklarla ilerlerseniz, sıfırdan başlayanlar bile rahatlıkla takip edebilir.

Elinize sağlık, çok faydalı bir rehber olmuş. NamelessMC’nin ücretsiz ve esnek yapısı gerçekten yeni sunucu kuracaklar için harika bir alternatif. Adım adım kurulum ve bağımlılıkların detaylı anlatılması özellikle başlangıç seviyesindekiler için çok değerli. Örnek site Axsar Network de iyi bir referans olmuş, tema ve modül entegrasyonu konusunda fikir veriyor. Bu rehberi takip ederek VPS üzerinde NamelessMC kurulumu yapmak isteyenler için büyük kolaylık sağlayacaktır.

Elinize sağlık, rehber gerçekten çok faydalı olmuş! NamelessMC’nin ücretsiz ve esnek yapısı, özellikle yeni Minecraft sunucusu kuracaklar için harika bir alternatif. Adım adım kurulum ve bağımlılıkların detaylı anlatılması, VPS veya dedicated sunucuya kurulum yapacaklar için büyük kolaylık sağlar. Axsar Network örneği de fikir vermesi açısından çok iyi olmuş. Bu rehberi takip edenler, tema ve modül entegrasyonu konusunda özgün bir portal oluşturabilirler.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

İpuçları
Geri