htchaticeonem9
WFN Üye
1/3
Hoş buldum, teşekkür ederim. Ben tamamen ücretsiz bir platform arıyordum da, çünkü internet sitelerinin hepsine güvenemiyorum maalesef.Merhaba htchaticeonem9 öncelikle hoş geldiniz, elinizde alan adınız (domain) mevcut mu acaba?
Eğer alan adınız (domain) yoksa, Türkticaret üzerinde sanırım şu an kampanya vardı uygun fiyata alır ve paylaşımlı hosting aldığınız vakit istediğiniz sistemi kurabilirsiniz. Aklınıza takılan her türlü soruyuda sorabilir, anında cevaplayabiliriz.
Teşekkür ederim detaylı bilginiz için. Site kurmaktan anlıyorum, İnşallah en kısa sürede söylediğiniz platformları inceleyeceğim.Bu konuda size detaylı bilgi vereyim htchaticeonem9
WordPress tamamen açık kod kaynaklı bir yazılımdır ve ücretsizdir. Blog altyapısını barındırır normalde fakat soru-cevap, forum vb. birçok tema entegre edilerek sunuldu WordPress sistemine. Eğer forum tarzında ücretsiz sistem istiyorsanız; Mybb, SMF, WordPress gibi yazılımlar ücretsiz olarak sizlere yardımcı olacaktır.
Elbette bunları kurabilmeniz için yine bir alan adına (domaine) ve en kötü ihtimalle hostinge (yersağlayıcıya) ihtiyacınız var. Aksi hâlde ben subdomaine kurulan hiçbir ücretsiz siteyi tavsiye etmem, geçmiş yıllarda birçok arkadaşım kurmuştu ve tek tuşla yıllarca verilen emek gidiyor, maalesef. Naçizane tavsiyem sizler için en iyisi dediklerimi satın almanızdır.
Eğer ben forum tarzında değil, soru-cevap tarzında kurmak istiyorum derseniz yine ücretsiz olarak; Flarum, Discourse ve QA2 quastion and answer yazılımlarını tavsiye ederim. QA2 harici diğerleri VDS sunucunda çalışıyor, Flarumu hostinge kurmaya çalışanlar var fakat ben beceremiyorum açıkçası SSH izinleri açık hosting bulmak biraz zor.
Biraz karışık gelebilir ama soru cevap şeklinde ilerlersek daha fikir alışverişi yapacağımızı düşünüyorum.
Wordpress kişisel bloğum vardı yıllarr yıllaarr önce bazı hatalarını düzeltebilmek için haftalar boyu uğraşırdım, düzeltemezdim.bbPress eklentisi ile WordPress'i foruma dönüştürebilirsiniz.
bbPress Eklentisi — WordPress.com
wordpress.com
![]()
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren WebmasterForum.NET adresimizde, 5651 Sayılı Kanun’un 8. maddesi ile Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesi uyarınca, üyelerimiz tarafından yapılan tüm paylaşımların hukuki sorumluluğu ilgili üyeye aittir. WebmasterForum.NET hakkında yapılacak tüm hukuki şikayetler, iletişim bağlantımız üzerinden tarafımıza iletildikten sonra en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili mevzuat çerçevesinde incelenecek, gerekli işlemler yapılacak ve başvuru sahibine bilgi verilecektir.